Box kondigt Google Docs-integratie aan

© PXimport

Box kondigt Google Docs-integratie aan

Netwerk

Geplaatst: 8 september 2016 - 07:28

Aangepast: 24 november 2022 - 12:07

Justin Doornekamp

Google Docs wordt binnenkort beschikbaar als geïntegreerde dienst in clouddienst Box. Dat maakte CEO Aaron Levie van Box woensdag bekend tijdens een persconferentie in San Francisco.

“De nieuwe integratie is slechts het begin van wat Box en Google samen kunnen bieden om werken in te cloud te optimaliseren”, vertelt Levie tijdens de persconferentie. Naast een integratie tussen Box en Google Docs, zal ook Google Springboard worden geïntegreerd in Box. Met Springboard kunnen zakelijke gebruikers mail, documenten en contacten binnen hun bedrijf in een keer doorzoeken. De applicatie is vooralsnog alleen te gebruiken voor een groep geselecteerde zakelijke gebruikers. Lees ook:De 9 beste gratis clouddiensten onder de loep.

Bedrijven blijven zich ontwikkelen en de manier waarop zij werken verandert continu. Daar moet je als clouddienst op inspelen.

-

Clouddienst Box trapte woensdag de jaarlijkse BoxWorks-conferentie af, waar Computer!Totaal deze week bij aanwezig is. CEO Levie greep de openingspresentatie aan om de nieuwe samenwerking met Google aan te kondigen. Hierdoor kunnen gebruikers in de toekomst direct Google-documenten, presentaties en spreadsheets aanmaken en bewerken in Box. De integratie moet onder meer de gebruikerservaring van de clouddienst verbeteren. Een vertegenwoordiger kon nog niet vertellen wanneer Box-gebruikers aan de slag kunnen met Google Docs.

Gebruikerservaring centraal

Tijdens de presentatie van Levie werd opnieuw duidelijk dat de topman veel waarde hecht aan een optimale gebruikerservaring. Daarom besloot de CEO om Box flink op de schop te nemen door het bestaande platform per direct van een update te voorzien. Snelheid moet een hoeksteen van de update zijn. "Wie wil er immers niet zijn bestanden snel in de cloud kunnen zetten?"

Door de nieuwe aanpassingen aan het platform moet het mogelijk worden om bestanden tot vijf keer sneller te uploaden dan voorheen. Pagina’s in de cloud moeten tot dertig procent sneller geladen worden, aldus Levie. Verder werd de zoekfunctie binnen Box geoptimaliseerd en moet een “strakkere” layout de navigatie binnen het platform eenvoudiger maken. Ook kun je nu 360graden-foto’s of –video’s en HD-video’s uploaden, hetgeen in de zaal onder luid gejuich werd ontvangen.

Ook beleggers reageerden positief op de aankondigingen van Levie. Het aandeel Box won een uur na de presentatie krap drie procent aan beurswaarde.

© PXimport

Tijdrovende taken automatiseren

Naast de Google Docs-integratie, wist Box woensdag ook enkele andere functies en apps te introduceren, die voornamelijk zijn toegespitst op de zakelijke gebruiker. De grootste klanten van Box blijven immers ondernemingen. “Bedrijven blijven zich ontwikkelen en de manier waarop zij werken verandert continu”, zo stelt Levie. “Daar moet je als clouddienst op inspelen.”

Box Relay, waarvan een beta in het vierde kwartaal van dit jaar kan worden verwacht, moet bepaalde tijdrovende, maar simpele, taken automatiseren. “Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende tools, dat het voor organisaties moeilijk is om data op een veilige manier te delen en om samen te werken buiten de vier muren van de organisatie. Doordat data moeilijk te bundelen valt, kosten de meest simpele taken veel tijd om te automatiseren.”

Workflow

Met Relay kan in de beheeromgeving van Box een ‘workflow’ aangemaakt worden, waarbinnen bepaalde gebruikers documenten kunnen aanpassen, beoordelen of accorderen. Notificaties en herinneringen via e-mail moeten inzicht geven in de mogelijke knelpunten bij een project en moeten daarnaast voorkomen dat een project onnodig lang stil ligt. Relay zal voor een extra vergoeding beschikbaar zijn voor zakelijke klanten. Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel zij voor deze dienst moeten betalen.

Tot slot kondigde Levie een update van de Box Note’s aan, de eigen app van de clouddienst die het gemakkelijker maakt om samen aan documenten te werken. Ook de desktopversie van Note’s wordt onder handen genomen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000