© PXimport

4 leuke IFTTT-recepten

Geplaatst: 28 maart 2018 - 04:54

Aangepast: 24 november 2022 - 13:04

Justin Doornekamp

Je kunt door middel van IFTTT (if this then that) nu een lampje laten branden op het moment dat je een e-mail ontvangt. Leuk, misschien ook best nuttig, maar er kan nog veel meer! De redactie geeft zijn favoriete IFTTT-recepten graag aan jou als tips.

Tip 01: Beveiligingscamera

Waarom zou je een oude iPhone of Android-smartphone nutteloos in een kast laten liggen? IFTTT in combinatie met de app Manything maakt van het toestel een slimme bewakingscamera. Installeer Manything zodat je smartphone via de app automatisch de beelden opneemt wanneer hij beweging detecteert. In Manything regel je de bewegingsgevoeligheid van de camera en bepaal je of de app ook bij geluid in actie moet komen. Via de IFTTT-applet Receive a video via email when motion is detected zorg je dat je een e-mail ontvangt met de link naar de videoclip die Manything heeft opgenomen.

Tip 02: Instagram -> Dropbox

Wil je een kopie van alle foto’s die je zelf op Instagram publiceert ontvangen in Dropbox? Gebruik de applet Save your new Instagram photos to Dropbox. Je vindt deze applet het snelst door in de zoekmachine van IFTTT op je smartphone de zoekterm ‘Dropbox’ in te voeren. Vervolgens geef je IFTTT via de applet toegang tot je Instagram- en Dropbox-account en je activeert de applet. In Dropbox verschijnt een nieuwe map met de naam IFTTT en daarin zit een submap Instagram, waarin vanaf dan alle nieuwe kiekjes terechtkomen die je post op Instagram. Iedere keer dat er in de map een foto bij komt, ontvang je trouwens ook een notificatie.

4 leuke IFTTT-recepten-15082296

© CIDimport

In Dropbox verschijnt een nieuwe map waarin al jouw Instagram-kiekjes terechtkomen

-

Tip 03: Ruimtestation

Het International Space Station (ISS) draait bijna 16 rondjes per dag om de aarde. Soms is het ruimtestation dat op 385 km hoogte vliegt, zichtbaar als een heel helder lichtpunt dat van west naar oost langs de hemel beweegt. Alleen bij een heldere nacht en als je weet wanneer je moet kijken, maak je kans dit bemand ruimtestation met het blote oog te zien. Activeer daarom de applet Receive text message when International Space Station passes your home. Vervolgens geef je op een kaartje je woonplaats aan. Het is mogelijk een sms te laten versturen vanaf jouw Android-toestel naar een ander telefoonnummer zodat je samen met een vriend kunt kijken.

Tip 04: Nachtrust

4 leuke IFTTT-recepten-15082296

© CIDimport

Geen zin om ’s nachts uit je bed gebeld te worden? Daarvoor dient de applet Automatically mute your Android phone at bedtime. Stel eerst de tijd in wanneer je Android-toestel niet meer mag overgaan bij een telefoontje. Daarna vink je de dagen aan wanneer dit belverbod van kracht is. Misschien wil je van maandag tot vrijdag op tijd naar bed, maar mogen je vrienden in het weekend je zelfs midden in de nacht storen. Je kunt aangeven of de trilfunctie van het apparaat ook uit moet gaan. Belangrijk is dat je niet vergeet deze mute-functie ’s ochtends zelf uit te zetten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000