Zo haal je het weerbericht-icoontje uit je Windows 10 taakbalk

© PXimport

Zo haal je het weerbericht-icoontje uit je Windows 10 taakbalk

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 10 juni 2021 - 04:54

Aangepast: 24 januari 2023 - 14:23

Daan Doedens

Zie je graag het weerbericht automatisch in je Windows 10-taakbalk verschijnen? Dan ben je vast blij met de nieuwe feature van Microsoft. Maar als je liever zélf wil bepalen wat er in je taakbalk staat, kun je het nieuwe weer-icoontje gelukkig snel weer weghalen. Hier lees je hoe.

Het is een kleine update, en misschien was het je nog niet eens opgevallen (in dat geval: sorry!): een blakend zonnetje of regenwolkje rechtsonder in je taakbalk in Windows 10. Kan handig zijn, maar het kan ook afleiden. Bovendien gebruik je misschien liever een andere meteorologische bron dan Bing. 

Als je op het icoontje klikt, krijg je nog meer te zien: niet alleen het weerbericht, maar ook een samenvatting van het laatste nieuws, beursinformatie, etc: 

© PXimport

Dat kan zeker handig zijn als je jouw Windows-installatie tot in de perfectie hebt gepersonaliseerd, maar anders is het een beetje een lukrake greep uit een handjevol bronnen. 

Het weerbericht-icoontje uitzetten

Hoe fijn het ook kan zijn om lekker de hele dag naar een vrolijk zonnetje te turen, weet in elk geval dat je het kunt uitzetten. Dat doe je vreemd genoeg niet door op het icoontje zelf te klikken. 

Klik in plaats daarvan met de rechtermuisknop op een lege plek in de taakbalk. Daar vind je het uitklapmenu Nieuws en interesses. Ga erop staan met je muis en klik in het submenu dat verschijnt op Uitschakelen. Je kunt ook kiezen voor alleen een icoontje, zonder tekst, dat minder opvalt, maar ook wel een heel summier weerbericht is. 

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000