Samsung Notebook 9 Pro is Windows-laptop met S Pen

Samsung brengt een nieuwe laptop uit die op Windows 10 draait en standaard met de S Pen-stylus wordt geleverd, de Samsung Notebook 9 Pro. Dat kondigt het bedrijf aan tijdens de Computex-beurs te Taiwan.

Het is de eerste keer dat de S-Pen bij een traditionele laptop wordt inbegrepen. De stylus is met name bekend van de Galaxy Note-smartphones en Galaxy Tab-tablets. Maar ook de aankomende Galaxy Book is er van voorzien, een 2-in-1 die op Windows 10 draait.

De Samsung Notebook 9 Pro is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Notebook 9. Er komen twee varianten van uit, een 13,3 inch- en een 15 inch-exemplaar. Beide full hd-schermen die 360-graden te draaien zijn om ook als tablet gebruikt te kunnen worden.

Specificaties

Beide draaien op een Intel Core i7-processor uit de Kaby Lake-familie en bezitten een ssd met 256 GB opslagruimte. Verschillen zijn er ook. Het kleine model heeft 8 GB RAM, de grotere 16 GB RAM. Het 15-inch model heeft ook een dedicated gpu, de AMD Radeon 540.

Wat betreft aansluitingen zijn er twee usb 3.0-poorten aanwezig, naast een usb-c-aansluiting. Over prijzen is nog niets bekend, ook een releasedatum blijft voorlopig uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000