In 2011 is veel gebeurd. Zo lanceerde Apple de iPhone 4S, de iPad 2, Mac OS X Lion en iCloud. Ook kende dit jaar voor Apple dieptepunten, met als diepste punt het overlijden van oprichter en spiritueel vader van Apple Steve Jobs. In dit artikel geven we je een overzicht van het belangrijkste Apple-nieuws van 2011.

Apple lanceert de iPhone 4S

Apple heeft in oktober de iPhone 4S aangekondigd. De opvolger van de iPhone 4 beschikt over een dual-core Apple A5-processor en een 8 megapixel camera. Je kunt met de camera video opnemen in 1080p. Wat betreft uiterlijk is het apparaat gelijk aan de iPhone 4. De iPhone 4S bevat Siri, een spraakherkenningstechnologie die het mogelijk maakt met spraak te communiceren met de iPhone.

Steve Jobs overleden

Het absolute dieptepunt van 2011 is het overlijden van Steve Job. De oprichter en CEO van Apple overlijdt begin oktober op 56 jarige leeftijd. Al langer was bekend dat Jobs met gezondheidsproblemen te kampen had. Eerder maakte Jobs bekend zijn taak als CEO over te dragen aan zijn opvolger Tim Cook. Cook was dan ook de gene die de iPhone 4S aan het grote publiek introduceerde. Jobs kon hierbij helaas niet meer aanwezig zijn.

iCloud.com gaat live

iCloud is een belangrijk onderdeel van iOS 5, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple. Met iCloud kunnen gebruikers mail, contactgegevens, agenda, iWorks-documenten en muziek opslaan in de cloud. Hierdoor zijn de bestanden en gegevens via het internet op ieder moment beschikbaar op andere Apple-producten. Om de dienst te kunnen gebruiken moet je een abonnement afsluiten voor 20 dollar per jaar voor 10GB opslagruimte of 40 dollar per jaar voor 50GB opslagruimte.

Mac OS X Lion verschijnt op de markt

Apple heeft afgelopen juli voor de Mac een nieuw besturingssysteem beschikbaar gesteld. Mac OS X Lion bevat 250 nieuwe functies, waaronder nieuwe multitouch bewegingen. Ook bevat het besturingssysteem launchpad, een soort SpringBoard voor de Mac en Mission Control. Mission Control wordt door Apple omschreven als een combinatie van Exposé, schermvullende programma's, Dashboard en Spaces. Mac OS X Lion is alleen via de Mac App Store te downloaden voor 23,99 euro. Het besturingssysteem was direct een groot succes. Op de eerste dag na de lancering werd het besturingssysteem één miljoen keer gedownload.

Mac App Store gelanceerd

Eén van de eerste dingen die Apple dit jaar deed was het lanceren van de Mac App Store. De Mac App Store is vergelijkbaar met de bekende App Store voor iOS, maar bevat alleen apps voor de Mac. De online winkel bevat duizenden apps en maakt het voor gebruikers eenvoudig deze te downloaden en te installeren. De Mac App Store maakt gebruik van het 'walled garden'-principe. Dit wil zeggen dat alle apps in de appwinkel goed gekeurd zijn door Apple. Aangeschafte apps worden gekoppeld aan je iTunes-account, waardoor je deze op een later moment kosteloos opnieuw kunt downloaden. Het is hierdoor ook mogelijk de software op meerdere Mac's te installeren.

Apple lanceert 27-inch Thunderbolt Display

Apple heeft de Thunderbolt Display gelanceerd. De Thunderbolt Display is voorzien van een Thunderbolt-aansluiting en een dockingstation voor MacBooks. Door de Thunderbolt-aansluiting is er slechts één kabel nodig om het beeldscherm op een Mac aan te sluiten. Het scherm is verder uitgerust met een webcam en zowel Gigabit Ethernet-, FireWire 800- als USB2.0-poorten. Ook is het apparaat voorzien van een MagSafe-connector, waarmee een MacBook kan worden opgeladen.

Wil je meer informatie over het Apple-nieuws dat ons in 2011 bezig hield? Kelvin Choi (via iPhoneclub) heeft op YouTube een video vrijgegeven waarin alle belangrijke gebeurtenissen op een rijtje zijn gezet.

[youtube]njdGMGuC4Cw[/youtube]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000