MacOS Ventura richt zich op multitasking en samenwerking

© PXimport

MacOS Ventura richt zich op multitasking en samenwerking

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 6 juni 2022 - 16:38

Aangepast: 10 januari 2023 - 15:37

Justin Doornekamp

Apple heeft maandag tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC een nieuwe versie van macOS aangekondigd, genaamd Ventura. Het nieuwe besturingssysteem richt zich op multitasking en samenwerking.

Met MacOS Ventura probeert Apple de orde te bewaren op je beeldscherm. Heb je veel openstaande vensters, dan raak je namelijk al snel het overzicht kwijt. Dit probleem wil Apple aanpakken door openstaande vensters beter te sorteren door ze links in het scherm te plaatsen. Aan kleine icoontjes kun je zien welke apps je hebt openstaan en je schakelt makkelijk tussen diverse programma’s.

In het nieuwe besturingssysteem krijgt Spotlight ook een grote update, waardoor je niet alleen gemakkelijk kunt zoeken naar apps, maar ook naar afbeeldingen, zowel op het internet als lokaal op je Mac. Dankzij Live Text kun je zelfs naar teksten in foto’s zoeken.

© PXimport

Safari en Mail-app vernieuwd

Apple pakt verder de Mail-app aan. Een interessante functionaliteit is de optie om mails in te trekken, een paar minuten nadat je deze hebt verstuurd. Ook kun je mails inplannen en krijg je herinneringen als je bepaalde berichten nog niet hebt beantwoord. Dergelijke functies zijn al wat langer te vinden in concurrerende mailapps als Gmail.

De zoekfunctie in de Mail-app van Apple werd eveneens aangepakt, waardoor het makkelijker wordt om te zoeken naar links of documenten in mails.

De update voor Safari laat zien dat MacOS Ventura zich volledig richt op samenwerking. Zo kun je in de browser tabbladen delen met vrienden, familie of collega’s. Ga je samen met vrienden op vakantie, dan kun je dus direct alle relevante webpagina’s met elkaar delen. Je kunt in de browser zelfs zien welke tabbladen er momenteel door je vrienden worden bekeken. Dankzij een nieuw venster in Safari kun je gemakkelijk met vrienden communiceren.

MacOS Ventura zal in de herfst beschikbaar zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000