Apple aangeklaagd voor het gebruik van de merknaam 'Snow Leopard'

Apple is in China aangeklaagd door een Chinese fabrikant van schoonmaakmiddelen voor het gebruik van de Chinese vertaling van de merknaam 'Snow Leopard'. 'Snow Leopard' wordt in het Chinees vertaald in 'Xuebao' (雪豹).

Dit schrijft MIC Gadget. Apple gebruikte de naam voor versie 10.6 van Mac OS X. De Chinese fabrikant van schoonmaakmiddeln claimt de merknaam echter in 2000 in China te hebben geregistreerd voor de productie van elektrische apparatuur. De aanklacht is al goedgekeurd door een rechtbank in Shanghai. De eerste zitten staat voor 10 juli op de planning.

© PXimport

De aanklacht van Jiangsu Xuebao (bron: MIC Gadget)

De rechtszaak komt voor Apple op een vervelend moment. Het bedrijf wist vorige week met een schikking de lange juridische strijd met het Chinese bedrijf Proview over de Chinese rechten op de merknaam 'iPad' te beëindigen. Apple betaalde 60 miljoen dollar, zo'n 47,5 miljoen euro, aan Proview om de rechten in handen te krijgen.

Het bedrag dat Jiangsu Xuebao van Apple eist is aanzienlijk lager. Het bedrijf wil een schadevergoeding van ongeveer 62.500 euro en eist daarnaast een officieel excuus van Apple.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000