Wasteland 2: Game of the Year Edition - Opmaat voor Fallout 4

© PXimport

Wasteland 2: Game of the Year Edition - Opmaat voor Fallout 4

Game accessoires

Geplaatst: 7 juli 2015 - 15:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:49

Redactie

Eind vorig jaar verscheen Wasteland 2 voor de pc. De RPG werd vaak vergeleken met Fallout en veelvuldig geprezen door gamers. Sinds de release heeft ontwikkelaar inXile Entertainment niet stilgezeten en daarom komt het eind deze zomer met de Game of the Year-editie, die de Wasteland 2-ervaring ook naar de new-gen consoles brengt.

Om een release op de new-gen consoles te rechtvaardigen, heeft inXile Entertainment zijn game geüpgraded van de Unity 4.5 engine naar Unity 5. Dit zorgt voor mooiere graphics, wat onder andere komt door een feature die bekendstaat onder de naam Physically Based Shading. Simpel gezegd houdt dit in dat de lichtval tussen mensen en objecten real-time wordt gerenderd op een realistische manier. Hoewel dit slechts een kleine grafische feature is die de meeste gamers niet zal opvallen, ziet het oplettende oog dit meteen en de resultaten van PBS zijn zeer indrukwekkend.

Naast de grafische updates heeft inXile nieuwe content toegevoegd. De meest in het oog springende toevoeging is de komst van meer traits, waardoor je dit keer nog meer mogelijkheden hebt om je personages al vanaf de eerste minuut naar jouw smaak aan te passen. Ook het nieuwe Precision Strike-systeem is meer dan welkom, aangezien dit je toestaat om vijanden gerichter aan te vallen. Het zijn allemaal kleine veranderingen die vooral de fans met open armen zullen verwelkomen.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2013/wasteland_2/wasteland_2_launch_trailer_hd720p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2013/wasteland_2/wasteland_2_launch_trailer_hd720p.mp4[/video]

Vraagtekens

Wat de ontwikkelaar niet heeft verbeterd, is het gebrek aan uitleg. In de pc-release van Wasteland 2 was dit al een probleem en het lijkt erop dat ook de GOTY-editie je met weinig hulp op pad stuurt. Hoewel het absoluut niet wenselijk is om constant aan het handje gehouden worden, zou wat meer uitleg over de werking van het spel vooral in het begin wenselijk zijn. Nu ontbreekt dat namelijk grotendeels en dat zorgt er mogelijk voor dat gamers na enkele minuten gefrustreerd afhaken. Dat zou zonde zijn, want ze lopen dan veel moois mis.

Ook bevatte de versie die ik speelde nog flink wat bugs, met name op het gebied van de framerate. Het spel haperde regelmatig, niet alleen tijdens gevechten, maar ook tijdens de rustigere stukken. De GOTY-editie van Wasteland 2 verschijnt pas over twee maandjes en de aanwezige ontwikkelaar beloofde dat het deze bugs gedurende deze tijd zal oppoetsen. Dat is te hopen, want dergelijke slordigheidsfoutjes doen afbreuk aan de grafische upgrade.

Voorlopige conclusie

Hoewel de titel 'Game of the Year Edition' een beetje misleidend is, valt niet te ontkennen dat Wasteland 2 voor de liefhebbers van het genre een fantastische game is. Het spel is uitgebreid, diepgaand, lekker pittig en biedt heerlijk ouderwetse gameplay waar vooral de oudere gamers van zullen smullen. Tegelijkertijd is de vraag of Wasteland 2 op sommige gebieden niet iets té ouderwets is. Grafisch laat de game nog te wensen over en ook het gebrek aan uitleg zal gamers anno 2015 ongetwijfeld frustreren. Kun je daar overheen kijken en ben je op zoek naar een ouderwets vermakelijke RPG, dan vind je later dit jaar met Wasteland 2 misschien echt jouw GOTY.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000