© PXimport

Ubisoft laat VR-spelers samenspelen

Game accessoires

Geplaatst: 30 november 2016 - 14:48

Aangepast: 24 november 2022 - 12:16

Jeroen Boer

VR is de hype van dit moment, maar er zijn natuurlijk nog niet superveel gamers met een VR-headset. Om de groep VR-gamers niet nog meer uit te dunnen heeft Ubisoft bekend gemaakt dat gamers van alle drie de grote VR-platformen Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR tegen elkaar kunnen spelen.

VR-gaming is in opkomst en met de Oculus Rift, HTC Vive en Sony PlayStation VR zijn er momenteel drie grote VR-spelers. De eerste twee zijn beide pc-headsets waardoor samenspelen een minder groot probleem is. Sony’s PlayStation is wel een apart waarin het doorgaans niet mogelijk is om tegen pc-bezitters te spelen. Ubisoft gaat voor hun VR-games zorgen dat pc-gamers en PlayStation-gamers wel in VR tegen en met elkaar kunnen gamen. Lees ook: Ben jij klaar voor VR?

Beschikbaarheid

De speluitgever heeft aangekondigd dat Eagle Flight, Werewolves Within en Star Trek: Bridge Crew crossplay gespeeld kunnen worden op de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Volgens Ubisoft hebben hun spellen een sterke multiplayer-ervaring en wordt de speelervaring verrijkt als vrienden samen kunnen spelen. Eagle Flight is momenteel beschikbaar op PlayStation en Oculus Rift en verschijnt binnenkort voor de HTC Vive. Werewolves Within verschijnt 6 december terwijl Star Trek: Bridge Crew 14 maart uitkomt voor alle drie de platformen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000