PlayStation 5 heeft verborgen browser: zo bereik je hem

© PXimport

PlayStation 5 heeft verborgen browser: zo bereik je hem

Game accessoires

Geplaatst: 8 juni 2022 - 04:54

Aangepast: 25 november 2022 - 11:39

Wesley Akkerman

Dat de PlayStation 5 games in 4k en tot 120 fps weergeeft is leuk en aardig, maar wist je dat het apparaat beschikt over een verborgen webbrowser? Je vindt die via een omweg in het menu en in dit artikel leggen we je uit hoe je dat voor elkaar krijgt en wat je ermee kunt doen.

Op oudere PlayStations is het mogelijk een app te openen waarmee je toegang krijgt tot het wereldwijde web. Maar op de PlayStation 5 is die app er nog niet. Wil je dus lekker internetten op je console, dan moet je dat via het menu realiseren. Je opent daarvoor de instellingen van de PlayStation 5. Ga naar de optie voor gebruikers en accounts en kies voor de optie Koppelen met andere services. Selecteer Twitter en druk op de optie voor het linken van een account. Bevestig je keuze in het volgende scherm. Als het goed is opent zich nu een nieuw venster.

Met je analoge knuppel kun je het Twitter-logo in het geopende venster selecteren; uiteraard moet je ook even op de X-knop drukken. Vervolgens beland je op de thuispagina van het sociale medium. Het is de bedoeling dat je hier inlogt op je Twitter-account. Vanaf dit punt kun je andere websites bezoeken door bijvoorbeeld op de links in tweets te klikken. 

Het is helaas niet mogelijk een url in te voeren, omdat de url-balk niet beschikbaar is. Dat is dus een flinke beperking. Je kunt het jezelf gemakkelijker maken door een tweet vast te pinnen met je favoriete websites, bijvoorbeeld.

© PXimport

Wat kun je met de browser van de PlayStation 5?

Niet elke website is helaas (goed) te bezoeken. We hebben hier niet te maken met een uitgebreide browser, waardoor veel populaire websites dus niet of nauwelijks werken. Heb je nog wat favoriete video’s op Vimeo staan, dan kun je die bijvoorbeeld wel bekijken. Echter, voor andere internetvideo’s kun je het beste gewoon de YouTube-app gebruiken. 

Vimeo-video’s zijn niet mega populair, maar dat is in elk geval een website die wel gewoon werkt. Daarnaast kun je enkele Javascript-emulators draaien binnen de browser, zoals die van de SNES.

Zelfs instellingen

Binnen de instellingen tref je overigens de opties aan voor de ingebouwde webbrowser. Zo kun je cookies activeren, Javascript-ondersteuning in- en uitschakelen en verrassend genoeg voorkomen dat je op websites gevolgd wordt. Ook kun je cookies verwijderen en websitegegevens wissen.

Het lijkt er dus op dat Sony nagedacht heeft over de implementatie van een algemene browser, maar dat die visie nog niet helemaal uitgewerkt is. 

Gaat dit in de toekomst gebeuren? Waarschijnlijk niet. Hooggeplaatste Sony-medewerkers hebben in het verleden laten weten dat een browser geen plek heeft op een gameconsole omdat er daardoor te veel mogelijkheden voor hacking ontstaan. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000