C64 Mini vanaf maart in Nederland te koop

© PXimport

C64 Mini vanaf maart in Nederland te koop

Game accessoires

Geplaatst: 31 januari 2018 - 11:25

Aangepast: 24 november 2022 - 12:59

Randolf Bouwma

Distributeur Koch Media maakt bekend dat de C64 Mini ook naar Nederland komt, en hier vanaf 29 maart te koop is. Zoals de naam doet vermoeden, betreft het hier een miniatuurversie van de Commodore 64.

Nintendo bewees eerder met de NES Mini en SNES Mini dat retro-consoles in een nieuw jasje als zoete broodjes over de toonbank kunnen vliegen. Geen wonder dan ook dat andere fabrikanten daar graag bovenop springen. Het concept van de C64 Mini is inmiddels bekend. Plug-en-play, de spellen staan er reeds op. Je sluit de console aan op je tv via hdmi, en spelen maar.

64 games

Toepasselijk genoeg staan er 64 games op de C64 Mini, in veel verschillende genres: actie, puzzelen, sport, racen, noem maar op. Bekende namen zijn onder meer Boulder Dash, Speedball, Trailblazer, Chip's Challenge. Pitstop II en Mission Impossible.

De volledige lijst games is als volgt:

Toetsenbord

  • Het toetsenbord is overigens puur voor de show, maar via de usb-ingang is wel degelijk een keyboard aan te sluiten. Op die manier kun je bijvoorbeeld ouderwets aanklooien met de programmeertaal Commodore Basic. De meegeleverde joystiq wordt tevens via usb aangesloten. Om multilpayer te spelen, is een tweede joystiq nodig.

Prijs

De originele Commodore 64 werd in 1982 uitgebracht en werd daarna miljoenen keren verkocht. Zou deze mini-versie net zo populair worden? De adviesprijs is 79,99 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000