Windowstool voor kraken OV-chipkaart uitgelekt

© CIDimport

Windowstool voor kraken OV-chipkaart uitgelekt

Desktops & monitoren

Geplaatst: 26 januari 2011 - 12:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:01

Redactie

Het Windows-programma om de OV-chipkaart te kraken is uitgelekt op internet.

Het Windows-programma om de OV-chipkaart te kraken is uitgelekt op internet.

Gisteren schreven we al over het feit dat de beveiliging OV-chipkaart lek is en dat het mogelijk is om met eenvoudige Windows-software de kaart te kraken en gratis te reizen. Verslaggever Brenno de Winter deed zijn onderzoek i.s.m. met computertijdschrift PC-Active en gaf aan dat het een kwestie van tijd zou zijn totdat het programma dat gebruikt wordt in hackers-kringen ook voor iedereen beschikbaar zou komen.

Webwereld schrijft dat de Windows-tools zijn te downloaden via onder meer torrentsite The Pirate Bay. Het betreft een vroege uitgeklede versie van de tool om de Mifare Classic-chip te kraken. Ook de OVsaldo app zit in het pakket.

Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de OV-chipkaart, stelt dat het manipuleren van de OV-chipkaart en het ‘gratis' reizen voor iedereen strafbaar is. "Het wordt hiermee wellicht nog makkelijker, maar het frauderen is en blijft strafbaar", aldus de woordvoerster van TLS.

TLS stelt dat hacken bijzonder ingewikkeld is en gemanipuleerde kaarten binnen een etmaal worden geblokkeerd. Dit hacken is echter met het Windows-tooltje een fluitje van een cent en ook de blokkade van de kaart blijft in de praktijk uit.

[Via Webwereld]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000