Webshop Alibaba: 10 miljard omzet in een uur

Webshop Alibaba: 10 miljard omzet in een uur

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 november 2018 - 07:52

Aangepast: 29 augustus 2022 - 18:08

De Chinese webshop Alibaba heeft tijdens Singles Day opnieuw alle verkooprecords verbroken. Op 11 november werd er binnen een uur tijd een omzet van 10 miljard dollar gedraaid. De eerste miljard werd al binnen 85 seconden aangetikt.

In totaal werd er die dag 30,8 miljard dollar uitgegeven in het Chinese webwarenhuis. Dat is 27 procent meer dan vorig jaar. Op Singles Day vieren Chinese alleenstaanden dat ze single zijn. Alibaba strooit dan met hoge kortingen op zijn assortiment, vooral op elektronicagebied.

Op naar Black Friday

Singles Day is ook in Nederland in opkomsten. Dit jaar deden onder andere Bol.com en MediaMarkt er aan mee. Je kunt de dag zien als een opmaat naar Black Friday en Cyber Monday, kortingsdagen die eind november plaatsvinden. Onze collega's van Kieskeurig geven je kooptips en houden dan op een blog de beste Black Friday-aanbiedingen bij.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000