Volledig onbewoond eiland te bezoeken met Google Street View

© CIDimport

Volledig onbewoond eiland te bezoeken met Google Street View

Geplaatst: 20 december 2013 - 09:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:36

Redactie

Het eiland Lisianski ligt verstopt in een uithoek van de Grote Oceaan en is zó verborgen dat je hem waarschijnlijk niet op een kaart zou terugvinden. Het komt dus goed uit dat Google het eiland bezocht heeft en het in kaart bracht met een Street View-camera.

Lisianski ligt slechts twaalf meter boven zeeniveau, is slechts een kilometer in oppervlakte en ligt ruim 1,600 kilometer verwijderd van het dichtstbijzijnde vasteland. De enige bewoners van het eiland zijn de zeldzame vogels die de schamele kust ontdoen van vissen. Je zou niet zeggen dat dit Hawaïaanse eiland volledig in hoge resolutie is gefotografeerd.

Google's alziende oog

Als je op het eiland inzoomt en Google’s ‘gele mannetje’ erop laat vallen, kun je een enorme hoeveelheid afbeeldingen bekijken van het afgelegen koraaleiland. Het was relatief onbekend dat Google het eiland aan zijn Street View-database had toegevoegd, tot een gebruiker van het forum Reddit het ontdekte tijdens een willekeurige zoekopdracht. Het blijkt dat Google's alziende oog het eiland samen met een aantal andere onbekende, verborgen plekken heeft toegevoegd aan zijn database. 


Grotere kaart weergeven

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000