Vodafone biedt "landelijke" dekking voor 4G

Vodafone biedt "landelijke" dekking voor 4G

Desktops & monitoren

Geplaatst: 30 september 2014 - 05:53

Vodafone heeft in heel Nederland een 4G-dekking. Volgens de provider kan ik zeker 95% van het land een 4G-signaal worden ontvangen, waarmee Vodafone na KPN de tweede provider is die dat aanbiedt.

Dat maakte de provider vandaag bekend. KPN bood in april al een landelijke dekking aan. Ook andere providers zoals T-Mobile en Tele2 zijn bezig met 4G-dekking, maar die wordt pas volgend jaar uitgerold.

Vodafone zegt de dekking te kunnen aanbieden door het ombouwen van bestaande antennes. Die zenden nu uit op 800MHz, waardoor ook in grotere dunbevolkte gebieden overal dekking kan worden aangeboden.

"Landelijk"

Ondanks het mooie stempel "landelijke dekking" is er op de kaart van de provider wel te zien dat er nog een aantal plekken zijn in Nederland waar nog geen dekking is. Toch hanteert de provider 95% als "landelijk", omdat een volledige dekking nooit kan worden gegarandeerd. Vooral in het grensgebied en in enkele dunbevolkte gebieden kunnen klanten alleen nog 3G gebruiken.

Opvolger

Naast 4G zijn Vodafone en KPN alweer bezig met de opvolger van het snelle mobiele internet, 4G+. De dekking daarvan wordt de komende maanden ook langzaam uitgerold in grote steden. Begin 2015 zegt Vodafone 4G+ in 50 steden te willen aanbieden.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000