Twitteren nu ook wereldwijd Woord van het Jaar

Twitteren nu ook wereldwijd Woord van het Jaar

Desktops & monitoren

Geplaatst: 1 december 2009 - 08:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:34

Werd twitteren vorige week al gekozen tot woord van het jaar in Nederland, nu is het ook uitgeroepen tot topwoord van het jaar in de Engelse taal. Het woord twitteren werd door leden van het Genootschap Onze Taal tot woord van het jaar 2009 gekozen.

Werd twitteren vorige week al gekozen tot woord van het jaar in Nederland, nu is het ook uitgeroepen tot topwoord van het jaar in de Engelse taal.

Het woord twitteren werd door leden van het Genootschap Onze Taal tot woord van het jaar 2009 gekozen. Het Genootschap had een vooruitziende blik, want nu heeft ook de Global Language Monitor, die Engelse taaltrends analyseert, Twitter tot hét woord van 2009 gekozen - nog voor woorden als Obama, H1N1, Vampire (te danken aan de enorme populariteit van The Twilight Saga, een reeks boeken en films over vampiers) en 2.0.

Het volledige overzicht van zowel topwoorden als toptermen vindt u hier.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000