Twintig miljoen mobieltjes in Nederland

© CIDimport

Twintig miljoen mobieltjes in Nederland

Geplaatst: 2 november 2009 - 06:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:55

Redactie

In 2000 waren er in Nederland minder dan 10 miljoen mobiele telefoonaansluitingen. Inmiddels staat de teller op 20 miljoen: dat is een groei van 100% in negen jaar! Het is één van de opvallende cijfers uit het kwartaalrapport van TNO over ontwikkelingen op de telecom- en ICT-markt, in opdracht van Economische Zaken.

In 2000 waren er in Nederland minder dan 10 miljoen mobiele telefoonaansluitingen. Inmiddels staat de teller op 20 miljoen: dat is een groei van 100% in negen jaar!

Het is één van de opvallende cijfers uit het kwartaalrapport van TNO over ontwikkelingen op de telecom- en ICT-markt, in opdracht van Economische Zaken. Uit het rapport blijkt ook dat de smartphone aan een opmars bezig is en dat inmiddels zo'n 20% van de mobiele telefonieaansluitingen geschikt is om gebruik te maken van het 3G-netwerk. Het totaal aantal vaste telefoonaansluitingen blijft vrij constant op 5,8 miljoen aansluitingen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000