Toezichthouder wil 'vliegtuigmodus' voor automobilisten

Toezichthouder wil 'vliegtuigmodus' voor automobilisten

Desktops & monitoren

Geplaatst: 23 november 2016 - 08:19

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:40

De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration roept smartphone-makers op een soort vliegtuigmodus in hun telefoons te bouwen die specifiek gericht is op automobilisten.

De modus zou eventueel automatisch moeten starten zodra iemand de weg op gaat. Het lastige daarbij is vooral dat er onderscheid moet worden gemaakt tussen bestuurders en passagiers. Want als dat niet zo is, dan kunnen alle inzittenden hun telefoon slechts beperkt gebruiken. Dat is niet de bedoeling.

Het NHTSA stelt zich een modus voor die ervoor zorgt dat de functies van een smartphone tijdens het rijden veel beperkter zijn. Video's kunnen niet meer afgespeeld worden en het toetsenbord wordt geblokkeerd, zodat bijvoorbeeld geen WhatsApp-berichtjes teruggestuurd kunnen worden tijdens het rijden.

Niet verplicht

Door dat soort afleidingen tot een minimum te beperken, hoopt de NHTSA dat het aantal verkeersongevallen in de toekomst af gaat nemen. Overigens hoeven fabrikanten als Google en Apple niet naar de NHTSA te luisteren, de toezichthouder schrijft alleen richtlijnen voor. Maar goed, zo is de vliegtuigmodus zelf ook ooit in het leven geroepen, dus wie weet.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000