Streaming gebeurt vooral via apps op smart tv

© CIDimport

Streaming gebeurt vooral via apps op smart tv

Desktops & monitoren

Geplaatst: 7 september 2020 - 06:09

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:01

Redactie

Het aantal verkochte apparaten met streamingfunctionaliteit is de 1 miljard gepasseerd. Het streamen van films en series gebeurt daarbij vooral via de ingebouwde apps op smart tv's.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Strategy Analytics. Met een marktaandeel van 14 procent heeft Samsung de grootste vinger in de pap, daarna volgen Sony en LG. Alle drie merken die smart tv's uitbrengen, waarop streamingapps standaard aanwezig zijn. Bekende voorbeelden zijn Netflix en Amazon Prime.

Veel merken

Sony heeft daarnaast als voordeel dat het ook de PlayStation-console verkoopt, waar eveneens streamingapps op te installeren zijn. Verder valt op dat er eigenlijk geen ander bedrijf is dat ver boven de rest uitsteekt, terwijl toch veel merken streamingapparatuur aanbieden. 

© CIDimport

Gemak dient de mens

Google heeft met zijn Chromecast een marktaandeel van 3 procent, Apple met zijn Apple TV een aandeel van 2 procent. Apparaatjes die je media laten streamen op je televisie, maar ook een extra aankoop zijn. De installatie heeft ook iets meer voeten in de aarde dan het simpelweg opstarten van een app op de tv, wat deels verklaart waarom juist dit platform er zo populair voor is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000