Stadskaart Amsterdam toont energieverbruik

Stadskaart Amsterdam toont energieverbruik

Desktops & monitoren

Geplaatst: 2 december 2009 - 10:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:33

De gemeente Amsterdam en fabrikant van netwerkapparatuur Cisco introduceren de Amsterdamse EcoMap. Deze online stadskaart is bedoeld om inwoners bewust te maken van het energieverbruik. Dat Google niet de enige is die slimme internettoepassingen kan maken bewijst Cisco met dit initiatief.

De gemeente Amsterdam en fabrikant van netwerkapparatuur Cisco introduceren de Amsterdamse EcoMap. Deze online stadskaart is bedoeld om inwoners bewust te maken van het energieverbruik.

Dat Google niet de enige is die slimme internettoepassingen kan maken bewijst Cisco met dit initiatief. De EcoMap, die online te bekijken is, geeft inzicht in het energieverbruik, de afvalproductie en het vervoer van zijn inwoners. De EcoMap is onderdeel van het Connected Urban Development (CUD)-programma, een initiatief van diverse wereldsteden, waaronder de gemeentes Amsterdam, San Francisco en Seoel, in samenwerking met netwerkspecialist Cisco. Doel van het programma is steden wereldwijd te helpen de CO2-uitstoot te verminderen door gebruik te maken van innovatieve ICT-oplossingen.

De EcoMap lijkt gewoon een kaart van Amsterdam. Via de interactieve EcoMap op http://ams.urbanecomap.org/ krijgen Amsterdammers inzicht in hun energieverbruik, afvalproductie en vervoer met als doel de bewustwording te vergroten. De getoonde ecologische gegevens zijn afkomstig van publiek beschikbare informatie en cijfers, weergegeven per stadsdeel. Naast het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot per stadsdeel voorziet de kaart inwoners tevens van tips over hoe zij hun CO2-uitstoot kunnen reduceren.

De Amsterdamse EcoMap is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, Cisco en Amsterdam Smart City, waarbij de Amsterdamse Innovatie Motor optreedt als projectleider. Deze EcoMap is gebaseerd op de EcoMap van San Francisco, die tijdens Earth Day 2009 succesvol in gebruik is genomen, eveneens als onderdeel van het CUD-programma. De Amsterdamse versie van de EcoMap zal het komende jaar geleidelijk aan worden uitgebreid met onder andere realtime informatie, die gekoppeld kan worden aan de informatiebronnen van andere instanties.

Bron: Cisco

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000