Sony biedt excuses aan, roept opnieuw accu's terug

© CIDimport

Sony biedt excuses aan, roept opnieuw accu's terug

Geplaatst: 25 oktober 2006 - 06:10

Aangepast: 17 november 2022 - 08:42

Redactie

Na de eerste 90.000 accu's roept Sony nu nog eens 250.000 accu's van het eigen merk terug. Aanvankelijk zouden alleen accu's in Japan en China potentieel gevaarlijk kunnen zijn, maar naar nu blijkt gaat het ook om accu's in Sony-laptops die in Europa en de VS verkocht zijn.Sony heeft $427 miljoen opzij gezet om de kosten van de terughaalacties te dekken.

Sony biedt excuses aan, roept opnieuw accu's terug

Na de eerste 90.000 accu's roept Sony nu nog eens 250.000 accu's van het eigen merk terug. Aanvankelijk zouden alleen accu's in Japan en China potentieel gevaarlijk kunnen zijn, maar naar nu blijkt gaat het ook om accu's in Sony-laptops die in Europa en de VS verkocht zijn.

Sony heeft $427 miljoen opzij gezet om de kosten van de terughaalacties te dekken. Hierbij gaat niet alleen om het terughalen van de eigen accu's, maar ook die voor Hitachi, Toshiba, Fujitsu, Panasonic, Lenovo, Apple en Dell.

Inmiddels heeft Sony publiekelijk spijt betuigd voor het ongemak dat deze hele accu-zaak opgeleverd heeft. Yutaka Nakagawa: "We nemen het probleem erg serieus en we proberen de omruilactie zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, voor zowel onze klanten als onze afnemers. We willen dat deze zaak zo snel mogelijk achter ons ligt."

Sony heeft toegegeven dat de recall ervoor gezorgd heeft dat er een wereldwijd tekort aan lithium-ion-accu's is. Nakagawa zou Reuters verteld hebben dat ze er over denken om aan andere bedrijven en concurrenten te vragen een deel van de productie op zich te nemen. Nakagawa is ook realistisch in de gevolgen: hij denkt dat er een grote kans is dat veel van hun afnemers overstappen op een andere leverancier voor hun toekomstige accu's.

Bron: DailyTech

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000