Snapchat wijst gebruikers op privacy-gevaren

Snapchat wijst gebruikers op privacy-gevaren

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 november 2014 - 08:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:10

De makers van Snapchat gaan gebruikers van hun app actief waarschuwen tegen het gebruik van uitbreidingen en apps van derde partijen. In het verleden is gebleken dat deze niet altijd even veilig zijn.

Zo claimden hackers onlangs nog 200.000 Snapchat-foto's te hebben gekaapt. Deze bleken niet afkomstig uit de app van Snapchat zelf, maar uit de database van Snapsaved.

Via deze website konden Snapchat-gebruikers inkomende foto's onderscheppen en opslaan. Dit terwijl de app eigenlijk gebruikt wordt om foto's te versturen die direct weer verdwijnen.  Een app als Snapsave (zonder d, dus) doet hetzelfde.

Waarschuwing

Wanneer Snapchat voortaan constateert dat je mogelijk dergelijke diensten en apps gebruikt, krijg je een melding die je vraagt ermee te stoppen en ook voor de zekerheid je wachtwoord te wijzigen.

In de tussentijd wordt gewerkt aan een officiële Snapchat-API, waardoor ontwikkelaars veiliger uitbreidingen voor de app kunnen bouwen. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000