Smartphones worden steeds goedkoper

Desktops & monitoren

Geplaatst: 2 november 2009 - 10:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:54

Het is een open deur, maar toch: de prijzen van smartphones dalen wanneer de verkoopcijfers stijgen. Volgens een Amerkaans onderzoek werd in 2007 nog maar 18% van de smarthone onder de 200 dollar verkocht, terwijl dat percentage nu al is gegroeid tot 27%. Marktonderzoeker Abi Reasearch verwacht dat in 2014 al 45% van de smarphones voor minder dan 200 dollar over de toonbank zal gaan.

Het is een open deur, maar toch: de prijzen van smartphones dalen wanneer de verkoopcijfers stijgen. Volgens een Amerkaans onderzoek werd in 2007 nog maar 18% van de smarthone onder de 200 dollar verkocht, terwijl dat percentage nu al is gegroeid tot 27%.

Marktonderzoeker Abi Reasearch verwacht dat in 2014 al 45% van de smarphones voor minder dan 200 dollar over de toonbank zal gaan. Deze getallen geven aan hoe snel de smarphones door gebruikers worden geaccepteerd.

Consumenten willen steeds vaker een smartphone, omdat ze beter begrijpen welke toegevoegde waarde deze telefoons bieden. Voorheen was men gewend een telefoon vooral op basis van de fysieke kenmerken te kiezen en niet vanwege software die er in zit. De iPhone heeft daar verandering in gebracht.

Volgens de onderzoekers zullen de meeste telefoons de komende jaren worden verkocht in het prijssegment tussen de 100 en 200 dollar, met een toenemend aandeel van de smartphones.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000