Sitebuilder (2/3)

Desktops & monitoren

Geplaatst: 17 december 2014 - 14:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:48

Had u vroeger nog dure software nodig om een aantrekkelijke en professioneel ogende website te bouwen, tegenwoordig is dat nergens meer voor nodig. Cloudgebaseerde in de browser draaiende ‘web-apps’ nemen de honneurs tegenwoordig waar. Welkom in de wereld van de sitebuilders!

Voor deel 1 van dit artikel, klik hier

Invullen

Vul in het geopende formuliervenster alle gevraagde gegevens in. Let daarbij wel op dat u onderscheid maakt tussen privé-gegevens en clubgegevens. Ofwel: vul niet per ongeluk uw privételefoonnummer in op de plek waar eigenlijk het clubnummer had moeten staan. Om te voorkomen dat u als websitebeheerder dag en nacht lastig wordt gevallen met vragen van leden, potentiële leden en grappenmakers. Hetzelfde geldt uiteraard voor het adres: hier kiest u voor de locatie van de sportclub en niet uw huis. Uw eigen naam mag natuurlijk wel blijven staan, maar dat veld kunt u ook leeg laten. Als alles is ingevuld klikt u op de knop Site aanmaken.

Check uw gegevens.

 

Bouwen en bewerken

Na even geduldig wachten opent de editor, hier kunt u naar wens een introductiefilmpje bekijken. Daarna is het aan u om er iets moois van te maken, maar dat moet haast wel lukken gezien de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid die de Sitebuilder Plus biedt. Allereerst kiest u in het over de pagina heen zwevende paneel onder de tab Design een mooi uiterlijk. Het aardige is dat gekozen ontwerpen (feitelijk sjablonen) na aanklikken direct live getoond worden, u ziet dus precies of het dat is wat u zoekt. Het is overigens wel verstandig om voorafgaand aan het plaatsen van de inhoud van uw site een design te kiezen en u daaraan te houden. Dat vergemakkelijkt het opbouwen van de site straks enorm, halverwege switchen tussen sjablonen is – zeker in het begin – niet aanbevelenswaardig. Hebt u een sjabloon naar smaak gevonden, klik dan op OK en we kunnen écht aan de slag!

Gekozen designs worden live getoond op de achterliggende website.

 

Paginabeheer

Sitebuilder Plus heeft al een aantal pagina’s aangemaakt op basis van het helemaal in het begin gekozen doel, in ons geval dus de tennisclub. Klik op de tab Pagina’s en u ziet dat er behalve – natuurlijk – de startpagina ook alvast pagina’s met de titel Programma’s, Rooster, Nieuws & evenementen, Statistieken & standen alsmede Contact opnemen zijn aangemaakt. Later kunt u daar naar wens altijd nog weer pagina’s aan toevoegen, komen we nog op terug.

De Sitebuilder denkt met u(w beoogde doel) mee!


Voor deel 3 van dit artikel, klik hier

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000