Samsung lanceert Full HD ssd-camcorders

Samsung lanceert Full HD ssd-camcorders

Desktops & monitoren

Geplaatst: 25 maart 2009 - 12:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 16:08

Samsung komt nog dit voorjaar met minstens twee camcorders op de markt die in Full HD kunnen opnemen en hun beelden opslaan op een solid state drive. Het zat er aan te komen, natuurlijk, maar de vraag was: wie is de eerste? Nou, Samsung dus.

Samsung komt nog dit voorjaar met minstens twee camcorders op de markt die in Full HD kunnen opnemen en hun beelden opslaan op een solid state drive.Het zat er aan te komen, natuurlijk, maar de vraag was: wie is de eerste? Nou, Samsung dus. Dit bedrijf heeft als eerste een aantal Full HD camcorders op de markt gebracht die voor de opslag van beelden zijn voorzien van een solid state drive (ssd). Daardoor zijn die camera’s niet alleen lichter en stiller, ook is de kans op schade kleiner omdat ssd’s geen bewegende onderdelen hebben. Vierde voordeel: een ssd gebruikt een achtste van de energie van een harde schijf, zodat de camcorders met eenzelfde accu dus langer kunnen werken. Samsung brengt twee ssd-camcorders op de markt, de HMX-H105 met een 32GB schijf en de H106 met een 64GB schijf. Doordat de camera’s de beelden opslaan met H264-compressie, kan er op de H106 maar liefst 12 uur film worden opgenomen. Beide camera’s zijn voorzien van een Schneider Kreuznach-lens en 10x optische zoom. Van de opnames kunnen foto’s worden gemaakt met een resolutie van 4,7megapixel. De camera’s komen in het voorjaar (eind april?) op de markt. De H106 krijgt een adviesprijs van 899 euro, de H105 moet 749 euro gaan kosten. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000