Samsung Galaxy S3 beste product 2012

Desktops & monitoren

Geplaatst: 14 december 2012 - 09:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:04

Bij de jaarlijkse BesteProduct Awards 2012 is de Samsung Galaxy S3 verkozen tot beste product van het jaar. Daarmee heeft Samsung Apple voor het tweede jaar op rij verslagen naar de mening van de Nederlandse journalisten die regelmatig consumentenelektronica testen.

Bij de BesteProduct Awards worden journalisten/redacteuren die veel consumentenelektronica in handen hebben, en deze veelal recenseren, gevraagd om hun mening te geven over de producten die dat jaar zijn uitgekomen. Bij de vierde editie van de Awards, die georganiseerd worden door BesteProduct.nl, is Samsung voor een tweede achtereenvolgende keer uitgekomen op de eerste plaats en wel op twee gebieden.

Samsung beste merk 2012

De Samsung Galaxy S3 is uitgeroepen tot beste product van 2012. Daarnaast is Samsung ook nog tot het beste merk van 2012 verkozen. Vorig jaar was dat hetzelfde. Volgens BesteProduct betekent de uitslag dat Samsung Apple definitief van de troon gestoten heeft wat betreft populariteit onder de Nederlandse vakpers.

Toch doet Apple ook nog hele goede zaken in de top tien van BesteProduct. Zo staan er drie Apple-producten in de top vijf: de iPhone 5, de Macbook Pro Retina 15” en de iPad Mini. 

Journalist Sander van der Heide vindt: “Op het gebied van verkoopcijfers en visie wint Apple het zeker. Met de line up van dit jaar hebben ze producten die je met plezier gebruikt.”

[Via: PCM]

Samsung Galaxy S III verslaat de Apple  iPhone 5

De Galaxy S3 is met overmacht gekozen tot beste product. “De beste telefoon van 2012 en de beste van Samsung tot nu toe. Het gat met de iPhone is officieel gedicht”, stelt Colin van Hoek, gadgetredacteur van onder meer Nu.nl en RTL Boulevard. David Lemereis van Bright zegt: “Samsung heeft Apple van de troon gestoten met een deel van zijn Galaxy-smartphones. Knap.”

Over het beste merk Samsung zegt Arnoud Wokke van Tweakers: “Het is net als kleuters op het schoolplein: kinderen die het meeste ruzie maken, krijgen de meeste aandacht. En ook negatieve publiciteit is publiciteit, zo blijkt: sinds Apple Samsung aanklaagde, zijn de smartphone-verkopen omhoog geschoten als een raket.”

PCM werd ook om een mening gevraagd voor de BesteProduct Awards. Xander Hoose vond de op de achtste plek geëindigde Sony

 Cybershot DSC-RX100 het beste product van 2012: "Sony heeft de techniek van een systeemcamera in de behuizing van een compactcamera weten te bouwen. Het resultaat is de beste broekzakcamera ooit, voor een realistische prijs."

Onze eigen Chris Broesder, voormalig hardwareredacteur Computer Idee,  verkoos de Logitech

 Harmony Touch tot product van het jaar: "Deze universele afstandsbediening werkt goed en  zorgt ervoor dat de diverse andere afstandsbedieningen definitief de kast in kunnen. Dat is iets wat in het dagelijks gebruik een hoop irritatie kan wegnemen."

Top 10 van 2012:

1.       Samsung Galaxy SIII

2.       Apple iPhone 5               

3.       Google Nexus 7              

4.       Apple Macbook Pro Retina 15”

5.       Apple iPad Mini

6.       HTC One X +                     

7.       Samsung Galaxy Note II             

8.       Sony Cybershot DSC-RX100

9.       Nokia 808 PureView

10.   Libratone Zipp

Slechtste product en fabrikant 2012

Het slechtste product van 2012 is volgens de Nederlandse pers de EOS M van Canon geworden. “Voor een marktleider een bijzonder niet-innovatief ontwerp van een nieuw type product, dat al direct achterloopt op de veel goedkopere en meer veelzijdige producten van de concurrentie”, aldus Jeroen Horlings van FotoVideo.nu.

Het Research In Motion, bekend van BlackBerry, is verkozen tot meest abominabele fabrikant van 2012. “Het is makkelijk om te lachen om RIM - ze hebben het al zo zwaar”, volgens Gonny van der Zwaag van iPhoneClub. “Maar wat het pas echt komisch maakt, is dat RIM zich in 2012 eindelijk realiseerde dat er iets mis is. Hoe kan een bedrijf zo hardnekkig in denial zijn?”

BesteProduct Awards

Bij de BesteProduct Awards krijgen journalisten met bewezen kennis van de markt een formulier waar ze hun lijstje met beste of slechtste producten en merken kunnen ingeven. De plekken in deze lijstjes representeren een bepaald aantal punten. Deze worden per product/merk opgeteld en daar komt uiteindelijk een winnaar uit.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000