Review: Toshiba Satellite CL10

Desktops & monitoren

Geplaatst: 3 april 2015 - 07:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:52

Hij weegt maar 1,1 kilo, is compact en is verpakt in een luxe goudkleurige behuizing. We hebben het over de Satellite CL10 van Toshiba. Een mini laptop met 29,5 cm groot scherm gemaakt om makkelijk mee te nemen, maar zich ook op de bank prima thuis voelt.

Satellite CL10 is een 'Streambook'

De Satellite CL10 is een zogenaamde ‘Streambook’ een laptop met relatief weinig opslag aan boord, maar bedoeld om gebruik te maken van bestanden en data op het internet. In de doos vindt u om die reden naast de laptop ook een abonnement van twee jaar voor 100 GB op OneDrive, de opslagdienst van Microsoft.  Dat is handig, want zo hebt u niet alleen toegang tot uw bestanden op deze handige meeneemlaptop maar ook op andere computers en mobiele apparaten. Dit maakt het een prima tweede laptop als u al een grote, zware laptop hebt.

Lees ook: Review: Toshiba Satellite Pro R50-B-109

Capiciteit van Satellite CL10 beperkt

Nadeel is natuurlijk wel dat als er geen internet beschikbaar is, er maar weinig ruimte is voor uw eigen bestanden. Een geheugenstick of kaartje komt dan best van pas. De capaciteit is wel beperkt, maar hij komt wel snel uit de startblokken. Dat ligt niet aan de processor, want de Atom die Toshiba heeft ingebouwd is heel erg traag. Ook het werkgeheugen is maar 2 GB groot. Hij is zo vlot doordat de opslag op flashgeheugen is gebaseerd en dat is veel sneller.

Toshiba niet krachtig

Dat hij niet zo krachtig is, is goed te merken als u meerdere programma’s gaat gebruiken of aan de slag gaat met zware software. Jammer is wel dat Toshiba in tegenstelling tot concurrerende modellen van Asus en HP geen gratis jaarabonnement voor Office 365 van Microsoft meelevert. Ook valt de werktijd op de accu tegen. Die is maar 4,5 uur, terwijl andere modellen al snel het dubbele halen.

Conclusie

Lichte, compacte laptop die weliswaar niet krachtig is, maar wel vlot werkt.

Pluspunten

Laag gewicht van slechts 1,1 kilogram, inclusief 100 GB OneDrive voor twee jaar

Minpunten

De werktijd op de accu is slechts 4,5 uur, niet geschikt voor zwaar werk

Adviesprijs: €279,–

Voor meer informatie: www.toshiba.com

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000