© CIDimport

Review: Toshiba Chromebook 2

Desktops & monitoren

Geplaatst: 15 april 2015 - 07:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:48

Redactie

U doet alles online? Dan is de Toshiba Chromebook 2 CB30-B-104 de perfecte keuze. Niet alleen vanwege het lage gewicht (1,3 kilo), maar vooral door het scherm.

De meeste Chromebooks zijn vooral gemaakt om een goedkoop alternatief te zijn voor een bestaande laptop. Sommige fabrikanten kiezen voor hippe kleuren, maar de lage prijs wreekt zich onder andere in de keuze voor de schermen. De kleurweergave en de kijkhoek valt vaak heel erg tegen. Dat geldt niet voor deze Toshiba. Die heeft namelijk een prachtige ips-scherm aan boord met prima kijkhoek met een full hd-resolutie. Dat laatste betekent niet alleen dat foto’s en video’s met meer detail getoond kunnen worden, maar ook dat er meer op het scherm past. Dát maakt deze Toshiba de perfecte keuze als u voor het werken op het internet met ChromeOS heeft gekozen.

Lees ook: Review: Toshiba Canvio Aero Mobile

Trage ChromeOS processor

ChromeOS is het besturingssysteem van Google waarop deze laptop werkt. Dat is niet veel meer dan een schil rond de bekende Chrome-browser van de zoekgigant, met veel minder ballast aan boord dan Windows. Het werkt daardoor prima met bescheiden hardware zoals de langzame Intel Celeron dualcore processor die Toshiba in dit model heeft verwerkt. Wat belangrijk is bij Chromebooks, is internet. Toshiba heeft dan ook een snelle 802.11ac wifi-kaart ingebouwd, waardoor u overal een vlotte verbinding hebt.

16 GB flashgeheugen

Dat is mede te danken aan het feit dat deze laptop geen harde schijf heeft, maar 16 GB flashgeheugen waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dat is voldoende, want het idee is dat u zoveel mogelijk op het internet opslaat via Google Drive. Ook de werktijd op de accu is prima. Bij heel intensief gebruik waarbij de Chromebook continu op de toppen van zijn kunnen werkt halen we 5,5 uur. In de praktijk zult u hem niet zo zwaar belasten en dan is een veel langere werktijd haalbaar.

Conclusie

Chromebook van 1,3 kilo dat de blits maakt met een prachtig full hd-scherm.

Pluspunten

Laag gewicht, vlotte prestaties en mooi scherm.

Minpunten

Trage processor.

Gemiddelde prijs: €349,–

Voor meer informatie: www.toshiba.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000