© CIDimport

Review: Philips 243B1JH

Geplaatst: 17 mei 2021 - 11:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:23

Redactie

Philips prijst de 243B1JH aan als een monitor voor uw (thuis)kantoor. Dat is met name terug te zien aan het ontwerp. De monitor heeft veel aansluitingen.

Aanwezig zijn displayport, hdmi, ethernet en vier usb-a-poorten om uw toetsenbord en muis te koppelen. Een usb-c-poort om uw smartphone op te laden is eveneens aanwezig, net als een usb-c-poort die DisplayLink ondersteunt én uw laptop kan opladen met maximaal 90 watt. Dat is genoeg om bijna alle laptops op volle sterkte op te laden.

Ingebouwde webcam

Al die aansluitingen maken de Philips-monitor ideaal om snel met één kabel met uw laptop of computer te verbinden. Dit is vooral handig als u niet voortdurend op dezelfde werkplek zit. De monitor zelf oogt modern, is in hoogte verstelbaar en heeft een automatisch uitklapbare webcam met full-hd-resolutie. Die kan u Windows-laptop ook ontgrendelen via Windows Hello-gezichtsherkenning. De webcam is kwalitatief in orde. De monitor heeft simpele ingebouwde luidsprekers.

Hoge prijs

Het voornaamste aandachtspunt van deze 419 euro kostende monitor is dat u flink betaalt voor de extra functies. De schermeigenschappen van de ips-monitor passen namelijk bij een model van 170 euro. Het scherm is met 23,8 inch niet heel groot, de full-hd-resolutie is heel gangbaar en de verversingssnelheid is met 75 Hz ook standaard. De maximale helderheid is prima voor de gemiddelde kamer, maar blijft relatief laag. Vanwege de responstijd van 4 ms is de monitor niet de beste keuze voor gamers. Dat is logisch omdat Philips op een andere doelgroep mikt.

Conclusie

Complete monitor heeft veel handige functies, maar is wel prijzig.

Pluspunten
Aansluitmogelijkheden, webcam, oplaadfuncties.
Minpunten
Stevig geprijsd, relatief lage maximale helderheid.

Adviesprijs: € 419,-

Voor meer informatie: www.philips.nl/c-p/243B1JH_00/lcd-monitor-met-usb-dock

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000