Review: Lenovo Yoga Book C930

Desktops & monitoren

Geplaatst: 11 september 2019 - 10:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:05

De Yoga Book C930 van Lenovo is niet zomaar een 2-in-1. Het apparaat functioneert niet alleen als laptop, maar doet ook dienst als e-reader en teken-tablet. Opvallend is daarbij dat een fysiek toetsenbord in z’n geheel ontbreekt. Waar normaliter toetsen zitten, vindt u nu een e-ink-touchscreen. Daardoor is de convertible erg compact en een plaatje om naar te kijken.

In het dagelijks gebruik missen we een standaard toetsenbord alleen wel degelijk. Zonder hetzelfde toetsaanslag-gevoel is blind typen niet zo vanzelfsprekend meer, met veel tikfouten tot gevolg. Hoewel de laptop lichtjes meetrilt per toets, wil het schrijven van lange teksten maar niet wennen.

Dubbelop

Een van de knoppen in beeld tovert de toetsen om in een leeg vel, waarop aantekeningen gemaakt kunnen worden met de bijgeleverde stylus. Dit werkt degelijk, maar is eigenlijk onnodig dubbelop. Het bovenste scherm is namelijk ook aanraakgevoelig én Windows 10 heeft in de tabletmodus al handige tekensoftware in de vorm van Windows Ink. Dit lcd-scherm reageert bovendien beter op aanrakingen en daardoor kun je er beter op schetsen. Professionele tekenaars hebben meer aan een Wacom-tablet en diens extra ondersteuning voor programma’s als Adobe Illustrator. Overigens is er geen plaats om de stylus handig op te bergen. Ook een koptelefooningang ontbreekt.

Loopt achter

De e-reader-modus dan. Bladeren door pagina’s van pdf- en epub-bestanden werkt prima, maar de overige functies die we inmiddels van andere e-readers gewend zijn, vinden we er niet in terug. Zo is er op de C930 geen sprake van een backlight, wat ‘s avonds het lezen er niet makkelijker op maakt. Bovendien geldt over het algemeen dat het scherm nogal stroef reageert. Dat mag dan wel e-ink eigen zijn, minder storend in het dagelijks gebruik is het niet. Zet er het hoge kostenplaatje naast, en er blijft weinig reden over om deze bijzondere notebook boven de meer traditionele alternatieven te verkiezen.

Conclusie

Lenovo toont durf, maar de uitwerking laat te wensen over.

Pluspunten
Uniek ontwerp, plat en licht, één apparaat meenemen is beter dan drie.
Minpunten
Gemis fysieke toetsen, functies van tekentablet en e-reader beperkt, duur.

Adviesprijs: vanaf € 967,12

Voor meer informatie: https://www.lenovo.com

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000