QR-Code te lastig voor Amerikaanse student

QR-Code te lastig voor Amerikaanse student

Desktops & monitoren

Geplaatst: 30 november 2011 - 08:22

Uit onderzoek van marketingbureau Archrival onder 500 Amerikaanse studenten, blijkt het gebruik van QR-codes onder studenten nog niet erg ingeburgerd te zijn.

Hoewel 81% over een smartphone beschikte en 80% bekend was met het fenomeen QR (Quick Response), wist maar 21% van de studenten succesvol het QR-voorbeeld van de onderzoekers te scannen. Sommige studenten gebruikten hun camera en wisten niet dat er een speciale app voor nodig was en anderen gaven het al snel op omdat het te lang duurde om uit te zoeken hoe het moest. 75% van de studenten gaf aan dat het onwaarschijnlijk is dat ze in de toekomst nog een QR-code gaan scannen.

Studenten met een Android waren het meest succesvol in het scannen van de QR-code, gevolgd door iPhone, BlackbBerry en Windows Phone. Vrouwen toonden in het onderzoek over het algemeen iets meer interesse in het scannen van de code dan mannen.

[Via:Digital Trends]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000