Psystar gaat over op Linux

Desktops & monitoren

Geplaatst: 29 december 2009 - 08:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:18

De Mac-klonenbakker Psystar stop met het verkopen van namaak mac-computers en zal zich concentreren op pc's met Linux als besturingsysteem. Na de veroordeling onlangs waarbij de rechter Psystar verbood om nog langer computer met het OS-X besturingsysteem van Apple te verkopen, kiest Pystar nu waarschijnlijk eieren voor zijn geld.

De Mac-klonenbakker Psystar stop met het verkopen van namaak mac-computers en zal zich concentreren op pc's met Linux als besturingsysteem.

Na de veroordeling onlangs waarbij de rechter Psystar verbood om nog langer computer met het OS-X besturingsysteem van Apple te verkopen, kiest Pystar nu waarschijnlijk eieren voor zijn geld. Ook de Rebel EFI-software wordt voorlopig niet meer verkocht. Deze software maakt het mogelijk om het mac-os op een eigen computer te installeren.

Wel heeft Psystar de rechtbank gevraagd, zich uit te spreken over de rechtmatigheid van deze software. Op zijn website stelt het bedrijf dat wie een t-shirt bestelt of 20 dollar doneert om de rechtzaak te bekostigen, een versie van de Rebel software krijgt, zodra de rechtbank Psystar in het gelijk stelt en de verkoop toestaat. Psystar is van mening dat het rechtmatige software betreft, waarvan je als koper het recht moet hebben het te gebruiken zoals je zelf wilt. Hetzelfde geldt voor een rechtmatig aangeschafte versie van het OS-x besturingsysteem.

Psystar blijft bestaande gebruikers van de software en hardware ondersteunen. Binnenkort zal het bedrijf computers gaan leveren die zijn gebundeld met een Linux versie als  besturingsysteem. Deze hardware zal nog steeds compatibel zijn met OS-x.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000