Pizza's te bestellen door naar ingrediënten te kijken

Pizza's te bestellen door naar ingrediënten te kijken

Desktops & monitoren

Geplaatst: 1 december 2014 - 13:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:57

Pizza Hut is een proef gestart met een menukaart die aangestuurd wordt door je onderbewustzijn. Zo stel je een pizza samen door enkel naar de ingrediënten te kijken.

Als het in restaurants vaak lang duurt voor je een keuze hebt gemaakt, dan biedt de tablet van Pizza Hut wellicht uitkomst. Je krijgt daarop een afbeelding te zien met twintig verschillende ingrediënten, waaronder pepers, uien, garnalen, ananas, tomaten en salami.

Het zogenaamde 'eye tracking'-systeem meet vervolgens naar welke ingrediënten je het eerste en het langste kijkt. Binnen drie seconden krijg je op basis van je onderbewustzijn een suggestie voor een pizza, uit een mogelijke 4896 combinaties.

Goed bevallen

Volgens Pizza Hut is de keuze van de software in 98 procent van de testgevallen goed bevallen. De restaurantketen werkte zes maanden aan de menukaart, in samenwerking met Tobii Technology. Dit Zweedse bedrijf specialiseert zich in eye tracking.

Het is nog vroeg, maar mogelijk wordt deze nieuwe manier van pizza's samenstellen in de toekomst wel uitgerold naar restaurants over de hele wereld. De proef is nu nog alleen voor het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000