Overleden dierbaren ontmoeten in virtual reality

Overleden dierbaren ontmoeten in virtual reality

Desktops & monitoren

Geplaatst: 6 mei 2015 - 06:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:36

Australische gamesontwikkelaars zijn begonnen aan een virtual reality-ervaring waarin je in contact kan komen met een overleden dierbare. Als je wilt, kun je diegene weer ontmoeten als een digitale versie van zichzelf. Dat moet het rouwproces bevorderen.

Het project heet Project Elysium en is allerminst een computerspelletje, aldus de makers ervan. Ze doen mee aan de Oculus VR Jam 2015-wedstrijd. Daar kunnen ze tienduizenden euro's winnen om er verder aan te werken, maar alleen als de jury er genoeg heil in ziet.

De overleden vaders van bedenkers Nick Stavrou en Steve Koutsouliotas staan ten grondslag aan Project Elysium. "Het zou zo leuk zijn om mijn pa weer eens te zien," zegt Stavrou tegen BT.com. "Toen realiseerde ik me dat ik hem gewoon na kan bouwen. Hoe cool zou het zijn als ik weer eens naast hem zou kunnen staan?"

Boodschap achterlaten

Aan de hand van foto's wordt er een 3D-model gemaakt van de overleden persoon. Diegene kan voor zijn of haar overlijden een boodschap achterlaten voor nabestaanden, die in virtual reality dan wordt uitgesproken. Een dromerig landschap op de achtergrond moet ervoor zorgen dat je jezelf ervan bewust blijft dat het maar 'nep' is.

Het klinkt allemaal een beetje luguber. Daar draagt ook onderstaand filmpje aan bij. Stavrou en Koutsouliotas leggen hun project uit terwijl er spookachtige, mysterieuze muziek op de achtergrond klinkt. Wellicht niet de meest verstandige keuze. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000