Nu.nl bouwt Lezersfoto's uit tot burgernieuwsfotosite

© CIDimport

Nu.nl bouwt Lezersfoto's uit tot burgernieuwsfotosite

Geplaatst: 8 augustus 2007 - 06:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 21:05

Redactie ID.nl

Nu.nl heeft een fotoplatform opgestart waar iedereen nieuwswaardige foto's kan uploaden in de hoop deze aan persbureaus te slijten. De eventuele opbrengst wordt gedeeld. Nufoto.nl is een uitbreiding op het onderdeel Lezersfoto binnen Nu.nl. Sinds afgelopen zondag is NuFoto.nl gelanceerd.

Nu.nl heeft een fotoplatform opgestart waar iedereen nieuwswaardige foto's kan uploaden in de hoop deze aan persbureaus te slijten. De eventuele opbrengst wordt gedeeld. Nufoto.nl is een uitbreiding op het onderdeel Lezersfoto binnen Nu.nl.

Sinds afgelopen zondag is NuFoto.nl gelanceerd. Hiermee is het onderdeel Lezersfoto uitgebouwd tot een platform voor fotografen die hun portfolio willen tonen. Iedereen kan een profiel aanmaken en ook alvast het bankrekeningnummer opgeven, waarnaar eventuele opbrengsten overgemaakt kunnen worden. Het bedrag dat een (foto)persbureau betaalt voor de foto of filmpjes wordt gedeeld tussen de burgerfotograaf en Nu.nl.

Op dit moment is NuFoto.nl nog niet af. Het moet bijvoorbeeld duidelijk worden dat je ook foto's en filmpjes kunt mms'en via een mobieltje, zoals ook bij burgernieuwssite Skoeps het geval is.

Bij Nu.nl is het al drie jaar mogelijk om lezersfoto's in te sturen. De beste komen op Nu.nl te staan. Alle lezersfoto's worden naar persbureaus doorgestuurd en die pikken daar geregeld een foto uit. De opbrengsten gaan ook hier voor 50% naar de fotograaf, vertelt een woordvoerster van Nu.nl aan Computer Idee.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten