Nu.nl bouwt Lezersfoto's uit tot burgernieuwsfotosite

© CIDimport

Nu.nl bouwt Lezersfoto's uit tot burgernieuwsfotosite

Desktops & monitoren

Geplaatst: 8 augustus 2007 - 06:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 21:05

Redactie

Nu.nl heeft een fotoplatform opgestart waar iedereen nieuwswaardige foto's kan uploaden in de hoop deze aan persbureaus te slijten. De eventuele opbrengst wordt gedeeld. Nufoto.nl is een uitbreiding op het onderdeel Lezersfoto binnen Nu.nl. Sinds afgelopen zondag is NuFoto.nl gelanceerd.

Nu.nl heeft een fotoplatform opgestart waar iedereen nieuwswaardige foto's kan uploaden in de hoop deze aan persbureaus te slijten. De eventuele opbrengst wordt gedeeld. Nufoto.nl is een uitbreiding op het onderdeel Lezersfoto binnen Nu.nl.

Sinds afgelopen zondag is NuFoto.nl gelanceerd. Hiermee is het onderdeel Lezersfoto uitgebouwd tot een platform voor fotografen die hun portfolio willen tonen. Iedereen kan een profiel aanmaken en ook alvast het bankrekeningnummer opgeven, waarnaar eventuele opbrengsten overgemaakt kunnen worden. Het bedrag dat een (foto)persbureau betaalt voor de foto of filmpjes wordt gedeeld tussen de burgerfotograaf en Nu.nl.

Op dit moment is NuFoto.nl nog niet af. Het moet bijvoorbeeld duidelijk worden dat je ook foto's en filmpjes kunt mms'en via een mobieltje, zoals ook bij burgernieuwssite Skoeps het geval is.

Bij Nu.nl is het al drie jaar mogelijk om lezersfoto's in te sturen. De beste komen op Nu.nl te staan. Alle lezersfoto's worden naar persbureaus doorgestuurd en die pikken daar geregeld een foto uit. De opbrengsten gaan ook hier voor 50% naar de fotograaf, vertelt een woordvoerster van Nu.nl aan Computer Idee.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000