Nokia verslaat Apple met verkoop smartphones

Nokia verslaat Apple met verkoop smartphones

Desktops & monitoren

Geplaatst: 9 november 2009 - 09:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:50

De op Android gebaseerde smartphones, zoals de recent aangekondigde Motorola Droid, worden door velen gezien als de potentiële iPhone-killer. Zo lijkt het alsof Apple de belangrijkste concurrent in de smartphonemarkt is, die verslagen moet worden.

De op Android gebaseerde smartphones, zoals de recent aangekondigde Motorola Droid, worden door velen gezien als de potentiële iPhone-killer. Zo lijkt het alsof Apple de belangrijkste concurrent in de smartphonemarkt is, die verslagen moet worden. Toch doet Nokia in zijn eentje nog steeds erg goed als marktleider op smartphonegebied.

Nokia is nog steeds markleider met 37% marktaandeel in het derde kwartaal van dit jaar, aldus marktonderzoeker IDC. De concurrent die daar het dichtste bijkomt is Research in Motion, de makers van de Blackberry die 19% marktaandeel hebben. Apple komt op de derde plaats met 17,1%. Deze cijfers zijn gebaseerd op de verkopen wereldwijd. De totale verkoop van smartphones is met 4,2% gestegen ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar.

Nokia wist aan de leiding te blijven met de E71 en N91 telefoons. Deze zijn erg populair in Europa, maar verkopen niet erg in de Verenigde Staten, omdat ze niet door de providers worden gepromoot. Aan de andere kant is het marktaandeel van Apple wereldwijd lang niet zo hoog als in de VS.

Hoe de markt zich zal ontwikkelen zullen we moeten afwachten. Apple's marktaandeel groeide het afgelopen jaar een bescheiden 7,1 %, dat van Nokia 6,1% terwijl RIM maar liefst 36% groei wist te realiseren. Nieuwkomer HTC wist met een groei van 14,7 procent zelfs 5,6% van de markt te pakken.

De juridische strijd over patenten tussen Apple en Nokia zou invloed kunnen hebben op de ontwikkelingen. Hoe dan ook zal de vraag naar smartphones verder stijgen, ongeacht wie ze maakt.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000