Nokia N900 met open source software

Desktops & monitoren

Geplaatst: 10 november 2009 - 12:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:48

De Nokia N900, al even geleden aangekondigd, ligt nu echt in de winkels. Zoals de meeste nieuwe smartphones beschikt hij over een fors (3,5 inch) touchscreen, een 5 megapixel camera en alle connectiviteit van bluetooth tot WiFi. Onderscheidende kenmerk van de N900 is zijn software en rekenkracht. Hij werkt op basis van het open source programma Maemo 5 dat een desktopervaring belooft.

De Nokia N900, al even geleden aangekondigd, ligt nu echt in de winkels.Zoals de meeste nieuwe smartphones beschikt hij over een fors (3,5 inch) touchscreen, een 5 megapixel camera en alle connectiviteit van bluetooth tot WiFi. Onderscheidende kenmerk van de N900 is zijn software en rekenkracht. Hij werkt op basis van het open source programma Maemo 5 dat een desktopervaring belooft. Met zijn snelle ARM Cortex-A8 processor en 1 GB werkgeheugen moet het toestel daarbij tientallen applicatievensters tegelijk kunnen openen. Je kan er uiteraard mee bellen maar Nokia presenteert hem vooral als internettablet. Prijs: 599 euro.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000