© CIDimport

Nokia haalt kaarten-app uit App Store

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 december 2013 - 14:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:33

Redactie

Nokia's Here Maps-applicatie is niet langer te vinden in de App Store. Volgens het Finse bedrijf schaadt het iOS 7-besturingssysteem dusdanig de gebruikerservaring, dat besloten is de app helemaal niet meer aan te bieden.

Zoek je op de iPhone of de iPad in de App Store naar Here Maps, dan is de applicatie verdwenen. "We willen Apple of iOS 7 niet de schuld geven," luidt de verklaring van Nokia, "onze app was gewoon niet goed geoptimaliseerd." 

De telefoonfabrikant geeft aan dat iOS-gebruikers Here nog wel kunnen gebruiken via de webbrowser. Op m.here.com zijn de basisfuncties van de navigatiesoftware gratis te gebruiken.

Concurrentie

Here Maps lanceerde vorig jaar november en Nokia maakte daarmee handig gebruik van de regen aan klachten die destijds Apple's eigen kaartenapplicatie teisterde. Ondertussen is Apple Maps van de nodige updates voorzien en is ook Google Maps te gebruiken op iOS-apparaten. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000