Nokia breidt claim patentschendingen Apple uit

Nokia breidt claim patentschendingen Apple uit

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 december 2009 - 07:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:17

De het juridische gevecht tussen Nokia en Apple over octrooien begint langzaam op een klucht te lijken. Nokia heeft een nieuwe duit in het zakje gedaan door te claimen dat Apple niet alleen zijn patenten schend met de iPhone maar breidt deze claim nu uit tot zo ongeveer alle apparaten die Apple maakt. Zo gaat de strijd over en weer door met nieuwe beschuldigingen.

De het juridische gevecht tussen Nokia en Apple over octrooien begint langzaam op een klucht te lijken. Nokia heeft een nieuwe duit in het zakje gedaan door te claimen dat Apple niet alleen zijn patenten schend met de iPhone maar breidt deze claim nu uit tot zo ongeveer alle apparaten die Apple maakt.

Zo gaat de strijd over en weer door met nieuwe beschuldigingen. Nokia claimt bij de Amerikaanse ITC (International Trade Commission) dat er zeven patenten worden geschonden door Apples iPhone, een belangrijk concurrerend product voor Nokia, maar ook door de iPods en Macs. Deze patenten gaan over de gebruikersinterface, antenne, camera en het energiebheer. Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuws maar we hoeven ons niet te verbazen als Apple niet zal toegeven.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000