Ninebot Mini: kruising tussen Segway en Oxboard

© CIDimport

Ninebot Mini: kruising tussen Segway en Oxboard

Geplaatst: 19 oktober 2015 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:31

Redactie

Het Chinese Xiaomi is vooral bekend van zijn smartphones, maar het bedrijf maakt meer apparaten en gadgets. Zo is vandaag de Ninebot Mini onthuld, een soort Segway-scooter die met een smartphone te bedienen is.

De tweewieler komt niet zomaar uit de lucht vallen. Vorig jaar nam Xiaomi Ninebot over, het bedrijf achter Segway. En die firma is nu verantwoordelijk voor de Ninebot Mini.

Ninebot Mini lijkt op de Nederlandse Oxboard, die ongeveer even snel en ver kan rijden op één oplaadbeurt maar verder geen verbinding met smartphones maakt.

Leunen

Beide vervoersmiddelen zijn aan te sturen door vooruit-of achteruit te leunen. De Ninebot Mini heeft nog een korte stang in het midden, die je in balans houdt en aanvoelt welke kant je op wil.

De bijbehorende smartphone-app kan onder meer gebruikt worden om Ninebot Mini op slot te doen. Plannen voor de westerse markt blijven vooralsnog uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000