Nieuwste iOS-versie wordt gepresenteerd in juni

Nieuwste iOS-versie wordt gepresenteerd in juni

Desktops & monitoren

Geplaatst: 15 april 2015 - 06:55

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:48

Apple maakt via haar website bekend dat ze tijdens de WWDC-conferentie in San Fracisco de nieuwe iOS en OS X zal presenteren. De conferentie duurt van 8 tot 12 juni.

Apple's marketinghoofd Phil Schiller laat weten uit te kijken naar de conferentie: “We zijn trots op onze nieuwe ontwikkelingen. We hebben ongelofelijke nieuwe technologieën ontwikkeld en we kijken er naar uit om die met de hele wereld te delen.”

Software

Op de conferentie van WWDC werden in het verleden vaker grote Apple presentaties gegeven. De conferentie is voor ontwikkelaars en gaat vooral over software. Afgelopen jaar werd er verbeterde software voor de MacBook gepresenteerd.

iOS 9

De nieuwe versie van iOS heet iOS 9 en zou zich volgens de geruchten vooral richten op gemakkelijkheid in gebruik. Verder is er nog niet veel bekend. Ook over OS X is nog niet veel bekend. Voor informatie daarover zullen we helaas moeten wachten tot juni.  

Muziekstreamingsservice

De vernieuwde muziekapp zal volgens kenners in alle waarschijnlijkheid in de nieuwe software zitten. De muziekstreamingsservice van Apple wordt namelijk ook in juni gepresenteerd. Waarschijnlijk bevat de WWDC-conferentie uitleg over zowel de nieuwe iOS als over de nieuwe muziekstreamingsservice.

Apple TV

Het gerucht over een nieuwe Apple TV wordt ook steeds hardnekkiger. Normaal worden er geen hardware gepresenteerd zoals iPhones of MacBook en gaat het alleen maar om software. Twee jaar geleden werd er een uitzondering gemaakt; de nieuwe MacPro werd gepresenteerd. Die computer is gericht op het bedrijfsleven en paste daarom volgens Apple wel op de WWDC.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000