Nieuwe thuiskopie-heffing alweer van de baan

© CIDimport

Nieuwe thuiskopie-heffing alweer van de baan

Geplaatst: 8 december 2006 - 05:12

Aangepast: 17 november 2022 - 08:41

Redactie ID.nl

Gisteren heeft de Minister van Justitie in het Kamerdebat over de thuiskopieregeling de beslissing van de SONT-voorzitter (die vorige week een nieuwe thuiskopieheffing introduceerde op mp3-spelers en harddiskrecorders) teruggedraaid.

Nieuwe thuiskopie-heffing alweer van de baan

Gisteren heeft de Minister van Justitie in het Kamerdebat over de thuiskopieregeling de beslissing van de SONT-voorzitter (die vorige week een nieuwe thuiskopieheffing introduceerde op mp3-spelers en harddiskrecorders) teruggedraaid.De minister heeft besloten te komen met een Algemene Maatregel van Bestuur waarin duidelijk omschreven wordt welke voorwerpen onder een heffing dienen te vallen. De brancheorganisaties (FIAR, ICT~Office en STOBI) gaan er van uit dat deze maatregel de nieuwe heffing herroept en toekomstige uitbreiding van heffingen op hardware onmogelijk maakt.

Tegelijkertijd heeft de minister duidelijk gemaakt dat het huidige stelsel van thuiskopiëren zo niet functioneert. Economische Zaken en Justitie hebben de Tweede Kamer toegezegd met een gezamenlijke brief te komen met hun visie op de toekomst van het thuiskopiestelsel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten