Nier verkocht voor iPad 2

Desktops & monitoren

Geplaatst: 3 juni 2011 - 06:32

Een 17-jarige jongen uit China heeft één van zijn nieren verkocht voor zo’n 3.400 dollar om een Apple iPad 2 te kopen. Hij heeft het idee gekregen na het zien van een advertentie op internet om orgaandonor te worden in ruil voor geld.

De jongen kon de iPad 2 zelf niet betalen en vond online hulp bij een handelaar die wel 3.400 dollar over had voor één nier van de jongen. Zonder dat zijn ouders het wisten, regelde de jongen samen met de handelaar een afspraak bij het Chenzhou ziekenhuis.

Toen hij na drie dagen thuiskwam met een gloednieuwe laptop en een iPad 2 dwong zijn moeder hem te vertellen hoe hij aan de nieuwe spullen was gekomen. Nadat de jongen alles had verteld belde zijn moeder direct de politie. De politie heeft tot op heden geen contact kunnen leggen met de drie mannen in kwestie omdat zij hun mobiele telefoons hebben uitgezet.

Tevens blijkt dat het ziekenhuis waar de jongen de operatie heeft ondergaan niet eens gekwalificeerd is om zulke ingrepen uit te voeren.

[Via: TweakTown]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000