MSN komt met MR. Ctrl, waakhond voor veilig surfen

© CIDimport

MSN komt met MR. Ctrl, waakhond voor veilig surfen

Geplaatst: 11 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:01

Redactie

MSN gaat, samen met Stichting De Kinder-consument, kinderen helpen bij hun vragen over het internet. Daarvoor is een speciale MSN-robot ontwikkeld. MR. Ctrl kan worden toevoegen aan de Messenger contactenlijst. MR.

MSN komt met MR. Ctrl, waakhond voor veilig surfen

MSN gaat, samen met Stichting De Kinder-consument, kinderen helpen bij hun vragen over het internet. Daarvoor is een speciale MSN-robot ontwikkeld. MR. Ctrl kan worden toevoegen aan de Messenger contactenlijst.

MR. Ctrl is een virtuele waakhond die, wanneer toegevoegd aan de contactenlijst, vragen kan beantwoorden op het gebied van digitaal pesten, virussen, privacy en webcammen. MR. Ctrl 'praat' door middel van automatisch gegenereerde antwoorden en geeft praktische tips en oplossingen.
MSN wil met dit initiatief het internet voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar een stukje veiliger te maken - een doelgroep die relatief weinig kennis en ervaring heeft met de mogelijke gevaren van het internet.

MR. Ctrl wil niet belerend overkomen, maar is speels van opzet. Door middel van een vraag- en antwoordspel wordt geprobeerd het bewustzijn van de jongeren over internet te vergroten. MR. Ctrl moet gezien worden als een eerste aanspreekpunt en kan op een leuke manier praten met kinderen over waar ze mee in aanraking komen, ze daarover gerust stellen en de weg wijzen naar een mogelijke oplossing.
De afgelopen periode is MR. Ctrl getest door een groep kinderen, die over het grappige hondje uitgebreid feedback hebben gegeven. Vanaf vandaag wordt het grote publiek uitgenodigd de MSN-robot toe te voegen. De werking zal in het begin nog verder worden bekeken en geanalyseerd zodat MR. Ctrl, waar nodig, aangescherpt kan worden; hij blijft ten slotte een robot.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000