Microsoft wil nog steeds Windows op XO-laptop

© CIDimport

Microsoft wil nog steeds Windows op XO-laptop

Desktops & monitoren

Geplaatst: 26 oktober 2007 - 06:10

Aangepast: 17 november 2022 - 08:46

Redactie

Microsoft wil nog steeds dat zijn Windows-besturingssysteem op de XO-laptop komt. De XO-laptop is beter bekend onder de naam $100-laptop. Vooralsnog was het de bedoeling dat de XO zou worden uitgerust met een uitgeklede versie van Linux, maar Microsoft geeft nu aan dat de een speciaal aangepaste versie van Windows XP op de goedkope laptop willen zetten.

Microsoft wil nog steeds dat zijn Windows-besturingssysteem op de XO-laptop komt. De XO-laptop is beter bekend onder de naam $100-laptop.

Vooralsnog was het de bedoeling dat de XO zou worden uitgerust met een uitgeklede versie van Linux, maar Microsoft geeft nu aan dat de een speciaal aangepaste versie van Windows XP op de goedkope laptop willen zetten.

De XO-laptop wordt speciaal ontwikkeld voor kinderen in ontwikkelingslanden. Momenteel ligt de prijs van de XO-laptop op 200 dollar, maar het is de bedoeling dat op de lange termijn wel degelijk de prijs van 100 dollar wordt gehaald.


Bron: TechWhack

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000