© PXimport

Met je NAS back-ups maken in de cloud

Desktops & monitoren

Geplaatst: 25 mei 2021 - 13:35

Aangepast: 14 december 2022 - 10:26

Partnerredactie

Clouddiensten zijn de ideale manier om via al je apparaten toegang te krijgen tot je bestanden. Met een QNAP NAS creëer je eenvoudig je eigen cloud. Zo bespaar je de kosten voor een duur cloud-abonnement om je data op te slaan en weet je bovendien exact waar en hoe alle gegevens worden opgeslagen. 

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met QNAP

Voor optimaal gebruik van je eigen cloud heeft QNAP apps voor je mobiele apparaten, zodat je niet alleen thuis, maar ook onderweg altijd toegang tot je bestanden hebt. Voor extra veiligheid kun je ervoor kiezen om met jouw QNAP NAS al je data ook nog eens te back-uppen naar een andere clouddienst.

Bestanden herstellen met snapshots  

De snapshotfunctie van QNAP zorgt ervoor dat bestanden en gegevens eenvoudig kunnen worden teruggezet naar eerder vastgelegde versies, wanneer de nieuwere bestanden per ongeluk zijn verwijderd of aangepast. Gegevens herstellen gaat met snapshots tot tien keer sneller dan kopiëren van een back-up. De snapshotfunctie zit standaard op alle QNAP NAS-servers. 

Onderweg beheren met Qfile en myQNAPcloud Link

Ben je buiten bereik van je QNAP NAS, maar wil je wel graag bij je bestanden kunnen? Geen probleem. Met de eenvoudige toegang op afstand via myQNAPcloud Link zijn je gegevens altijd en overal bereikbaar. Met de mobiele Qfile-app voor Android en iOS blijf je ook mobiel in verbinding met jouw digitale opslag. 

© PXimport

3-2-1-back-ups maken

Hybrid Backup Sync 3 (HBS3) combineert functies voor back-up, herstel en synchronisatie, zodat je eenvoudig data overbrengt naar lokale, externe en cloudopslag. Handig voor je 3-2-1-back-upstrategie. Zo creëer je zonder veel moeite een uitgebreid dataopslag- en noodherstelplan. De gebruikte QuDedup-technologie voorkomt dat identieke bestanden meerdere malen in een back-up voorkomen (deduplicatie). Daardoor is de back-up sneller klaar en neemt deze minder ruimte in beslag. Door gebruik van een multi-versie back-up houd je toegang tot verschillende versies van een bestand door de tijd heen. 

Welke NAS heb ik nodig? 

Welke QNAP NAS voor jou de beste optie is, hangt onder andere af van de inhoud en grootte van je back-up en de functies die je zoekt. De brede collectie NAS-servers van QNAP biedt voor elke situatie een passende oplossing, van thuisgebruik tot zakelijk gebruik. 

Een aantal modellen uitgelicht

TS-231P3 - De basis voor thuisgebruik

Aangedreven door Annapurna Labs Alpine AL-314, quadcore-processor van 1,7 GHz, met 2 GB DDR3L RAM, een lan-poort van 1 gigabit en een lan-poort van 2,5 gigabit, beschikt de QNAP TS-231P3 over een RJ45-poort van 2,5 gigabit. Dit levert 2,5 maal de snelheid op van standaard gigabit-ethernet en het maakt een vloeiendere weergave van multimedia en dagelijks gebruik mogelijk. De TS-231P3 zorgt voor beveiliging van de gegevens door ondersteuning van AES 256bits-encryptie en verschillende opties voor lokale, externe en cloud-back-up.

TS-251D - Uitbreiding van de NAS-functionaliteit

De QNAP TS-251D combineert veilige gegevensopslag en multimedia-entertainment op één apparaat. Dankzij de PCIe-sleuf biedt de TS-251D de mogelijkheid om de NAS-functionaliteit uit te breiden en extra toepassingen te draaien. Zo kun je de algemene prestaties verbeteren door installatie van een QNAP QM2-kaart voor M.2 ssd caching en 10gigabit-connectiviteit in combinatie met de Qtier geautomatiseerde gelaagde opslag en installatie van een netwerkuitbreidingskaart van 2,5, 5 of 10 gigabit.

Daarnaast kan de TS-251D worden gebruikt met de intelligente AI-fotobeheertoepassing van QNAP, QuMagie, die AI-beeldherkenning gebruikt om foto's te groeperen in albums voor personen, voorwerpen en plaatsen. De TS-251D is uitgerust met een HDMI-aansluiting voor het streamen van multimedia. Hij ondersteunt dualchannel hardwaredecodering en transcodering, waarmee je jouw mediabestanden probleemloos kunt bekijken op verschillende apparaten.

© PXimport

TS-451D2 - Uitgebreid voor kleine ondernemingen

De 4-sleufs QNAP TS-451D2 biedt uitgebreide mogelijkheden voor opslag, delen en back-ups voor thuisgebruikers en kleine ondernemingen. Dankzij de dualcore-processor van Intel kunnen zakelijke gebruikers lokale en externe toegang tot werkbestanden inschakelen voor meerdere gebruikers. Thuisgebruikers genieten van een hoogwaardige multimediabeleving via streaming aan de hand van de HDMI2.0-uitgang voor 4K-weergave.

Met Cloud Storage Gateways kun je de bestaande cloudopslag gebruiken als een hybride cloudoplossing, terwijl het ingebouwde App Center een hele reeks toepassingen biedt om extra functies toe te voegen aan je TS-451D2. Deze NAS is verkrijgbaar in twee versies, met DDR4-geheugen van 2 of 4 GB. 

TS-453D: Efficiënt voor het mkb

De QNAP TS-453D is een quadcore NAS van 2,5 gigabit voor professionals met ondersteuning van PCIe-uitbreiding voor 10 gigabit of M.2-ssd’s om toepassingen te versnellen. Door de combinatie van de Intel® Celeron® J4125 quadcore 2,0GHz-processor en 2,5gigabit-connectiviteit, biedt deze NAS moderne bedrijven een uitstekende oplossing voor productieve dagelijkse back-up- en hersteltaken. Deze uitvoering biedt gamers ook voldoende opslag voor hun enorme gamecollecties.

Overdrachtssnelheden tot 5 gigabit zijn mogelijk door middel van port trunking met de twee ingebouwde poorten van 2,5 gigabit. De TS-453D ondersteunt ook PCIe-uitbreiding, multi-cloud-back-up, gateways voor cloudopslag, HDMI-uitvoer in 4K en transcodering in realtime, in combinatie met de uitbreidbare opslagcapaciteit en apps. Dit is een voordelige, betrouwbare NAS.

Benieuwd welk model QNAP NAS het meest geschikt is voor jou? Kijk op www.qnap.com voor meer informatie en een eenvoudig stappenplan om de perfecte QNAP NAS voor jou te vinden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000