McAfee: Nederland grootste bron besmette websites

McAfee: Nederland grootste bron besmette websites

Desktops & monitoren

Geplaatst: 4 september 2012 - 11:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:00

Nederland is van alle landen in Europe en Azië (EMEA) de grootste bron van besmette websites. Maar liefst 75% van de besmette websites komt uit Nederland zo blijkt uit het kwartaalrapport van beveiligingsbedrijf McAfee. Reden is het groot aantal hosting-bedrijven in Nederland.

We schreven vandaag al dat Nederland nummer 1 staat in Europa wat betreft het aanbieden van seeds op The Pirate Bay en volgens McAfee staat Nederland ook op nummer 1 wat betreft besmette websites. 75% van alle gehackte en kwaadaardige websites die bezoekers in EMEA via drive-by downloads (nu ook op mobiele apparaten) proberen te infecteren, staat in Nederland.  

Nederland is een aantrekkelijk land voor hosting-bedrijven door de uitstekende infrastructuur dat tot de top van Europa behoort. En waar veel webhosters zijn worden ook veel websites gehost. Helaas blijken veel websites daarvan dus ook besmet. McAfee noemt dit een zorgelijke trend en ziet het als de verantwoordelijkheid van de eigenaars van websites om daar meer aandacht aan te schenken.

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000