Loe de Jong-werk nu te downloaden

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 december 2011 - 08:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:48

Het standaardwerk van Loe de Jong: Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog is vanaf gisteren te downloaden via de website van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

Loe de Jong overleed in 2005 op 90-jarige leeftijd en was directeur van het Rijksinstituut van Oorlogsdocumentatie (nu: NIOD) van 1945-1979. Zijn werk dat nu online staat is de wetenschappelijke versie van 26 banden inclusief alle wetenschappelijke voetnoten, bij elkaar zo’n 18.000 pagina’s.

De volledige editie is per band te downloaden in PDF-formaat, zowel in kleur als zwart-wit. Binnen deze PDF's is het mogelijk op woordniveau te zoeken. Wegens copyright-restricties is het beeldmateriaal niet opgenomen. Via de inhoudsopgave kan je naar het gewenste hoofdstuk gaan, in een later stadium wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om het werk gericht te doorzoeken.

Door het grote aantal downloadverzoeken zijn er momenteel technische problemen. Het NIOD zegt te werken aan een oplossing. Meer informatie vind je hier.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000