Karl Lagerfeld bezit 4 iPhones, 30 iPads, 100 iPods

© CIDimport

Karl Lagerfeld bezit 4 iPhones, 30 iPads, 100 iPods

Desktops & monitoren

Geplaatst: 9 december 2011 - 07:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:48

Redactie

De Duitse modeontwerper en fotograaf Karl Lagerfeld was te zien bij LeWeb 2011, de grootste internetconferentie van Europa. Naast mode is hij ook gek op gadgets. Hij schijnt 20 tot 30 iPads te hebben, vier iPhones en honderden iPods.

In een videogesprek tijdens LeWeb 2011 legt Karl Lagerfeld uit dat hij vroeger gebruikmaakte van een fax, maar dat hij nu is overgestapt op iPhones en iPads, om zijn schetsen naar de studio te sturen.

Dag en nacht draagt hij een designer suitcase met zich mee waarin ten minste één iPad2, een iPad-pen, drie iPod nano’s en  vier iPhones zitten. De iPhones zitten in een wit hoesje met de beeltenis van Karl zelf. Op de iPods staan muziekcompilaties van dit moment. Hij heeft aparte voor lunches en diners.

Zo'n 20 tot 30 iPads

De iPads – “zo’n 20 tot 30” – gebruikt hij als dagboeken. Elk heeft een apart onderwerp. Hij vindt ze ideaal voor het maken van schetsen. Daarvoor gebruikt hij de app Brushes, zo is de video te zien. Hij demonstreert hoe hij te werk gaat, alleen gaat dat niet helemaal probleemloos. Hij geeft overigens toe 95% van zijn iPad-tekeningen naar de prullenbak te sturen.

Ook is hij erg te spreken over de filmkwaliteit van iPad2. Die vindt hij beter dan de foto’s. Hij maakt zelf filmpjes voor internet, bijvoorbeeld voor Chanel. Voorheen gebruikte hij camera’s van Sony, maar die vindt hij te ingewikkeld geworden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000