Google koopt makers slimme lepel

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 september 2014 - 10:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:42

Google heeft Lift Labs overgenomen voor een niet nader benoemd bedrag, het bedrijf achter de slimme lepel Liftware. Deze helpt Parkinson-patiënten om eten stabieler naar de mond te brengen.

Om dat mogelijk te maken, meet de lepel de trillingen van de ledematen. Vervolgens maakt de gadget zelf een tegenbeweging die 70 procent van de beving annuleert.

Omdat Liftware bestaat uit twee delen, is de lepel er af te halen en te vervangen met andere handigheidjes. Zo is er al een vork-opzetstuk verkrijgbaar en komen er in de toekomst onder meer opzetstukken voor sleutel- en make-up accessoires bij.

Moonshots

Voor Google wordt het Liftware-team nu onderdeel van Google X. Dit onderzoekinstituut werkt aan wat Google 'moonshots' noemt, projecten die de wereld moeten veranderen. Google's zelfrijdende auto, internetballonnen en Glass maken er deel van uit.

Eerder werd al bekend dat Google's gefinancierde startup Calico werkt aan medicijnen tegen kanker en Alzheimer. Daarnaast brengt de internetgigant het gezonde menselijk lichaam in kaart met project Baseline.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000